UPDATE. A început dezbaterea moţiunii de cenzură. Pauză de 10 minute, parlamentarii PSD au părăsit plenul

Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, iniţiată de PNL, USR şi PMP, se dezbate şi ajunge la vot, în plenul Parlamentului. Opoziţia şi-a folosit dreotul constituţional de a cere demiterea Guvernului, o dată pe sesiune, însă strategia a fost una fără succes. Negocierile cu cei din interiorul PSD au eşuat, UDMR a anunţat că nu îşi va exprima votul iar minorităţile, cel mai probabil vor vota cu Puterea, conform tradiţiei. 

UPDATE ora 10.50 Blocaj în Parlament. S-a decis o pauză de consultări de 10 minute. Liderul grupului PSD, Daniel Suciu, le-a cerut parlamentarilor PSD să părăsească şedinţa, în contextul în care Opoziţia insistă să modifice ordinea de zi.

Parlamentarii PSD au părăsit plenul, pe perioada pauzei şi spune că vor reveni la discuţii.

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu a afirmat că este o premieră, faptul că Opoziţia îşi boicotează propria moţiune de cenzură, pentru că nu doresc să se ajungă la vot.

PNL încearcă introducerea pe ordinea de zi a transpunerii recomandărilor Comisiei Europene şi a Comisiei de la Veneţia în legislaţia internă

UPDATE ora 10.40 PNL a cerut, la începutul şedinţei de plen, suplimentarea ordinii de zi cu două declaraţii, care se referă la transpunerea recomandărilor Comisiei Europene şi a Comisiei de la Veneţia în legislaţia internă.

„PNL solicită, în baza a trei articole din regulamentul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, suplimentarea ordinii de zi cu două declaraţii ale Parlamentului, înregistrate deja la secretariatul general, şi care se referă la transpunerea recomandărilor Comisiei Europene şi a Comsiei de la Veneţia în legislaţia referitoare la justiţie şi de asemenea o…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata