UPDATE Iohannis: Când particip la şedinţele de Guvern, le prezidez; răspunderea asupra punctelor în discuţie aparţine Executivului

0 84

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că atunci când va participa la şedinţele de Guvern, va prezida aceste reuniuni, răspunderea şi decizia asupra punctelor în discuţie aparţinând Executivului, în speţă premierului Viorica Dăncilă.

"Ca să nu apară interpretări sau aşteptări care nu au suport constituţional vreau să subliniez că atunci când particip la şedinţa de Guvern, prezidez şedinţa de Guvern. Decizia, dar şi răspunderea asupra punctelor în discuţie la şedinţa de Guvern aparţin Guvernului, în speţă doamnei prim-ministru", a declarat şeful statului în debutul şedinţei de Guvern.

El a subliniat că nu e vorba de o prezidare parţială a şedinţei de Guvern, ci de "prezidare punct".

 

UPDATE ORA 15.33 Iohannis: Participarea mea la şedinţa de guvern are loc în virtutea atribuţiilor conferite de Constituţie

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că participarea sa la şedinţa de Guvern are loc în virtutea atribuţiilor conferite de Constituţia României.

"Participarea mea la şedinţa de Guvern are loc în virtutea atribuţiilor conferite preşedintelui României de Constituţia României. Mai exact, pentru specialişti, este vorba de atribuţiile care se regăsesc în articolele 80, 86 şi 87, toate coroborate. Aceste chestiuni s-au mai discutat în România, au mai fost etape când nu s-a ştiut foarte clar cum, când trebuie să participe preşedintele României sau poate să participe la şedinţele de Guvern", a explicat Iohannis, în debutul şedinţei Cabinetului Dăncilă.

El a amintit că există o decizie a CCR din 2007 pe această speţă care spune că preşedintele poate să participe oricând la orice şedinţă de Guvern.

"Această participare poate fi citită în trei feluri: în virtutea articolului 80, preşedintele veghează la buna funcţionare a autorităţilor şi participarea la o şedinţă de Guvern vine să-l edifice pe preşedinte asupra modului în care…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x