UPDATE Iohannis: Voi aştepta decizia CCR în cazul numirii noilor miniştri; ulterior, voi acţiona constituţional

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că aşteaptă decizia CCR la sesizarea Guvernului în cazul remanierii de la Transporturi şi Dezvoltare Regională, după care va acţiona constituţional.
 

"Dacă s-a ajuns în această fază, să se cheme Curtea Constituţională să stabilească ce avem de făcut, bineînţeles că voi aştepta decizia CCR, după care voi acţiona constituţional. (…) Sunt multe hârtii (primite de la Guvern – n.r.), cu anexe, iar toate aceste lucruri vor fi explicate în detaliu în documentele pe care le vom trimite la CCR şi veţi vedea atunci că punctul nostru de vedere este unul consolidat, unul corect, iar cel al Guvernului, vom vedea cum va fi apreciat. (…) Deocamdată, nu mai fac nimic în această speţă, până când CCR va lua o decizie", a arătat el, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni, întrebat dacă va accepta propunerile pentru numirea noilor miniştri la Transporturi şi Dezvoltare Regională înaintea unei decizii a CCR.

Iohannis a spus că "doamna prim-ministru nu are deloc răbdare", deoarece după prima solicitare de remaniere nu a aşteptat argumentele preşedintelui, ci a trimis o a doua solicitare de revocare. El a adăugat că intenţiona să aibă o discuţie pe subiectul remanierii cu Viorica Dăncilă, inclusiv marţi, la şedinţa CSAT.

"Exact asta a fost intenţia mea, dar doamna premier şi aici s-a grăbit foarte mult. Avem marţi şedinţă CSAT şi în marja acelei şedinţe ar fi fost un moment foarte potrivit pentru o astfel de discuţie, fără a atrage atenţia publicului că discutăm o chestiune de remaniere, deci ar fi fost foarte elegant şi pentru domnia sa şi ar fi aflat inclusiv argumentele mele. Acum situaţia s-a schimbat şi va afla argumentele mele la CCR", a menţionat Klaus Iohannis.

Totodată, preşedintele a apreciat că definirea unui "termen rezonabil" ar trebui să fie valabilă pentru toţi participanţii la conducerea…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata