USA Today: Trump l-a propus ambasador în România pe un membru al clubului său de golf de la Mar-a Lago

0 119


Publicația americană USA Today scrie că Donald Trump a ales mai mulți ambasadori, inclusiv pe cel propus pentru România, dintre membri clubului său de golf de la Mar-a Lago.

Experții cu care au vorbit jurnaliștii americani susțin că atunci când Donald Trump avea nevoie de un ambasador pentru a reprezenta Statele Unite în România, el a trecut pe listă un avocat în domeniul imobiliar, care era membru al unuia dintre cluburile sale private de golf. Același lucru l-a făcut pentru Africa de Sud, Republica Dominicană și Ungaria, dezvăluie USA Today.

De mai mulți ani, președinții americani oferă posturile de ambasador prietenilor, aliaţilor politici şi donatorilor din campanie. „A existat întotdeauna o mentalitate de ‘country club’ cu unii dintre aceştia”, a declarat Scott Amey, consilier general la Proiectul de Supraveghere a Guvernului, un grup non-partizan care investighează etica guvernului.

Listele de membri ai cluburilor lui Trump nu sunt publice, dar USA TODAY a identificat membri prin interviuri, ştiri şi website-uri ale acestor jucători de golf, pentru a lua urma scorurilor de joc și au ajuns să descopere că de la preluarea mandatului, Trump a numit cel puţin opt persoane care s-au identificat ca actuali sau foşti membri ai clubului său, în posturi de conducere din administraţia sa.

A deveni membru al unuia dintre cluburile Trump poate necesita taxe de iniţiere de 100.000 de dolari sau mai mult, plus mii în alte taxe pe an – deşi sumele variază foarte mult. Banii se îndreaptă către compania privată a lui Trump, iar președintele este singurul beneficiar, care are dreptul să retragă bani din ea ori de câte ori vrea.

Jurnaliștii americani vorbesc despre nominalizarea lui Adrian Zuckerman, avocat în…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata