USR cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa OUG pe justiţie

0 119

Uniunea Salvaţi România (USR) a solicitat, joi, Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa recentei ordonanţe pe justiţie.

O delegaţie a formaţiunii s-a deplasat la instituţia condusă de Victor Ciorbea pentru a depune solicitarea.

"Am avut o întâlnire de aproape o oră cu Avocatul Poporului. I-am transmis punctele de vedere şi argumentele USR conform cărora această Ordonanţă 7 pe 2019 subordonează şi confiscă instituţiile de luptă împotriva corupţiei la cheremul lui Aga Tudorel, acest ministru al Justiţiei de natură fanariotă. Şi i-am transmis explicit Avocatului Poporului că este o obligaţie pentru domnia sa să atace la CCR această OUG, pentru că afectează semnificativ şi major mecanismele de funcţionare ale justiţiei şi nu ne permitem ca stat să nu avem un control de constituţionalitate pe această ordonanţă abuzivă, care blochează şi destructurează activitatea justiţiei. Avocatul Poporului a spus că va analiza argumentele noastre şi, foarte important, că aşteaptă în zilele următoare argumente şi de la asociaţiile magistraţilor, de la procurori, de la celelalte partide politice care consideră că această ordonanţă este într-adevăr un nou instrument de abuz şi de atac asupra justiţiei şi că domnia sa va lua o decizie într-un termen de zile. A promis o reacţie rapidă", a declarat, la finalul întâlnirii, preşedintele USR, Dan Barna.

Potrivit acestuia, toată societatea trebuie să reacţioneze cu privire la această situaţie, despre care spune că este similară Ordonanţei 13. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea) 

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata