USR depune plângere penală pentru fals în acte şi abuz în serviciu, în urma dispariţiei a 300.000 de semnături „Fără penali în funcţii publice”


USR a anunţat, joi, că depune plângere penală pentru fals în acte și abuz în serviciu, pe numele funcţionarilor din Parlament care au întocmit dosarul cu semnăturile „Fără penali în funcţii publice”, depus în urmă cu o zi la Curtea Constituţională. Cei de la Uniunea Salvaţi România spun că, din cele peste 800.000 de semnături depuse, la CCR au ajuns doar 591.097.

„Nu există nicio explicație pentru numărul de 591.097 de semnături din nota informativă a Secretariatului Camerei Deputaților decât SABOTAJ.  La comanda politică a lui Liviu Dragnea au încercat să trimită la CCR mai puține semnături, eventual sub pragul impus de lege de 500.000 de semnături pentru a INVALIDA automat inițiativa. Este un furt de peste 300.000 de semnături. Secretariatul General nu avea competențe să verifice semnăturile.  În ziua în care le-am depus am stat cu orele să verificăm totalurile împreună cu angajații Camerei Deputaților”, a spus Stelian Ion, la Parlament.

Cei de la USR spun că au analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaților cu privire la semnăturile Fără Penali și au constatat cu stupoare că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condițiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din țară.

„În această notă LIPSESC foarte multe dosare depuse, fără nicio explicație. Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motivele abuzive pe care le știți deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipsește etajul). De fapt, PSD încearcă să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata