USR îl acuză pe Dragnea că a blocat iniţiativa cetăţenească „Fără Penali”, în Parlament

USR îl acuză pe Liviu Dragnea că blochează de aproape două luni Inițiativa cetățenească Fără Penali în funcții publice în Camera Deputaților. Inițiativa nu a ajuns la CCR, pretextul conducerii Camerei fiind că angajații Secretariatul General nu a avut timp să copieze dosarele cu semnături. „În aproape trei luni de zile, au copiat doar un sfert din dosare”, spun cei de la USR.

USR a depus 850.000 de semnături la Camera Deputaților pe data de 21 septembrie, când s-au împlinit șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial, iar pe data de 26 octombrie președintele grupului de inițiativă, avocatul Mihai Badea, a depus o solicitare la Camera Deputaților pentru trimiterea inițiativei către Curtea Constituțională.

“Am aflat cu stupoare că semnăturile pentru Fără Penali în funcții publice nu au ajuns nici acum la CCR, deși acest lucru trebuia realizat încă de la finalul lunii octombrie.

Liviu Dragnea refuză trimiterea semnăturilor către Curtea Constituțională, motiv pentru care cerem expres ca săptămâna viitoare în Biroul Permanent să fie introdusă cererea nostră pe ordinea de zi, pentru transmiterea semnăturilor.

Ne confruntăm cu o încercare de blocare a inițiativei pe care o susțin peste un milion de oameni. Liviu Dragnea refuză să transmită semnăturile de la Secretariat la CCR”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Potrivit legii 189/1999 privind revizuirea Constituției de către cetățeni la Art.6 (2): Camera Parlamentului la care a fost înregistrată inițiativa legislativă a cetățenilor va trimite originalele listelor de susținători la Curtea Constituțională, păstrându-și o copie a acestora. Ulterior, CCR are la dispoziție 60 de zile pentru a se pronunța asupra…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata