USR și PNL cer anchetă parlamentară privind ultima rectificare bugetară efectuată de Guvernul Dăncilă în 2018


Opoziția cere instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă efectuată de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018, a transmis Uniunea Salvați România. 
„Dorim să aflăm cum Ministerul de Finanțe a făcut, în noiembrie 2018, o rectificare de buget POZITIVĂ, când datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era în MINUS”, precizează USR.

„Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penală, chiar dacă juriștii PSD-ALDE au încercat să-i absove de răspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem să știm datele reale ale economiei românești, cât de mare este dezastrul în care ne-au târât Dragnea-Vâlcov-Teodorovici și care sunt resorturile care-i determină pe aceștia să aducă România în prag de catastrofă economică.

Aritmetica are un mare păcat: până la urmă, undeva, cifrele nu se adună, indiferent de cât de creativă este contabilitatea pe care ne-o propun Vâlcov și Teodorovici. Faptul că deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat în guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei oferă încă un indiciu că guvernul Dăncilă operează cu cifre măsluite” spune senatorul USR de Arad, Adrian Wiener.

USR consideră că întârzierea prezentării bugetului de stat pe 2019 are directă legătură cu măsluirea datelor economice din rectificarea bugetară din noiembrie 2018.

Potrivit proiectului de rectificare, Ministerul Transporturilor, Ministerul Cercetării şi Ministerul Educaţiei Naţionale sunt instituţiile care pierd cei mai mulţi bani, în timp ce Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii primesc cele mai importante suplimentări de fonduri, potrivit proiectului…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata