USR solicită publicarea de urgenţă în Monitorul Oficial a decretului de prelungire a mandatului şefului SMAp

Uniunea Salvaţi România (USR) cere Secretariatului General al Camerei Deputaţilor şi conducerii Monitorului Oficial (MO) ''să respecte legea'' şi să publice de urgenţă actul normativ emis de preşedintele Klaus Iohannis, de prelungire cu un an a mandatului şefului Statului Major al Armatei (SMAp), generalul Nicolae Ciucă.

"USR condamnă refuzul conducerii Monitorului Oficial de a publica decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului şef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Facem un apel urgent către Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi conducerea Monitorului Oficial să respecte legea şi să publice actul normativ emis de preşedintele Klaus Iohannis", precizează preşedintele USR, Dan Barna, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.

USR afirmă că "destabilizarea conducerii Armatei României este un atentat la siguranţa statului", iar responsabilitatea juridică directă pentru acest "blocaj grav şi ilegal" aparţine conducerii Monitorului Oficial.

"Dacă situaţia de blocaj va continua, USR va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că responsabilii Monitorului Oficial vor fi confruntaţi cu rigorile legii", se arată în comunicat.

În opinia USR, faptul că decretul nu s-a publicat reprezintă un "atac (…) de o gravitate extremă" al PSD asupra comenzii Armatei române.

"Acest ultim atac al PSD, ilegal, asupra comenzii Armatei române, inclusiv prin blocarea actelor semnate de şeful statului este de o gravitate extremă. O încercare de destabilizare, o trădare brutală a intereselor statului român, cu consecinţe penale grave pentru cei care stau în spatele acestor manevre. PSD trebuie să înţeleagă că armata este a României nu a PSD-ALDE, iar conducătorul suprem al armatei este Preşedintele României. Armata României face parte din NATO şi este aliniată la doctrina de apărare a coaliţiei. Şeful PSD nu o va putea destabiliza oricare îi sunt interesele…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata