USR susţine forţele proeuropene de la Chişinău

0

USR apreciază că alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova aduc speranţe pentru forţele proeuropene, care s-au clasat pe locul doi în preferinţele electorale, la doar câteva procente de socialiştii proruşi.

"În ciuda semnalărilor multiple privind fraudarea masivă a votului, a propagandei, campaniilor de dezinformare şi de instaurare a fricii pe care forţele corupte şi proruse de la Chişinău le-au dezlănţuit în perioada campaniei şi a unei prezenţe scăzute la vot, cetăţenii au votat semnificativ cu blocul electoral ACUM, demonstrând că îşi doresc o ţară europeană şi democratică. Felicitări blocului electoral ACUM, Platforma DA şi PAS, pentru rezultatul obţinut. Rămânem alături de forţele proeuropene din Republica Moldova în misiunea extrem de dificilă pe care o au de acum înainte de a se lupta pentru viitorul cetăţenilor moldoveni, pentru democraţie, stat de drept şi valori europene. DA şi PAS pot câştiga doar cu ajutorul cetăţenilor, al României, al instituţiilor europene şi al tuturor forţelor democratice occidentale. Ne putem aştepta ca oamenii lui Plahotniuc să vireze spre Rusia în orice moment. Nu trebuie permis să se ajungă la aşa ceva. E nevoie de o delimitare clară de la Bucureşti şi de la Bruxelles faţă de grupările oligarhice şi cele proruse de la Chişinău", a transmis preşedintele USR, Dan Barna, potrivit unui comunicat de presă.

În acest context, USR îndeamnă toate forţele politice din România la responsabilitate faţă de cetăţenii moldoveni şi la un sprijin cât se poate de tranşant faţă de un program de reforme structurale care să pună Republica Moldova pe calea către democraţie, stat de drept şi care să aşeze statul vecin în mod ireversibil pe calea europeană.

"Uniunea Salvaţi România este alături de cele două forţe proeuropene în misiunea de a aduce Europa mai aproape de cetăţeni. În România, PSD şi ALDE au girat mult prea mult cu…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close