Vacanța alături de copii, de zeci de ori mai scumpă la hotelurile de pe litoral

Vacanțele cu copiii pot deveni uneori o bătăie de cap pentru părinți. Se întâmplă ca, în diferite hoteluri de pe litoralul românesc prețul să se dubleze dacă părinții cer să se cazeze alături de unul sau doi copii. Acest lucru se întâmplă deoarece puține hoteluri sunt special amenajate pentru a primi familii, iar turiștii se văd nevoiți să plătească un preț întreg pentru mai multe camere sau caută la greu apartamente rezidențiale ce pot fi închiriate mai ieftin.

La un hotel de 4 stele, prețurile încep de la 3,4856 lei. Dacă mai punem și un copil la calcul, suma va ajunge până la 7.000 de lei. Adică aproape dublu.

Este oferta pe care o are un hotel din nordul stațiunii Mamaia pentru un singur weekend la final de august.

La un alt hotel, de 3 stele, din Mamaia Nord, îi va face pe români să scoată cu 2.000 de lei în plus, față de sejurul anterior, pentru doar 3 nopți.

Diferența nu stă doar în camere, ci și în serviciile de care pot beneficia turiștii alături de copiii lor. Însă pentru un preț aproape dublu, tour-operatorii au găsit o altă explicație.

„Cred că datorită faptului că aceste hoteluri îşi doresc mai puţin să aibă copii în hoteluri, fiind în proximitatea cluburilor şi având o altfel de clientelă, aceştia ar genera reclamaţii şi poate disconfort faţă de ceilalţi clienţi”, a declarat Cristian Bărhălescu, director agenţie turism.

O alternativă potrivită sunt apartamentele de închiriat. Este o variantă utilă deoarece proprietarii nu solicită bani în plus pentru copii.

Și pentru trei nopți de cazare, prețurile scad de 10 ori mai mult. Cu toate că este aproximativ același confort, la un hotel de patru stele există mereu cineva care se poate ocupa de curățenie, iar părinții nu mai au această grijă.

La hotel, spre deosebire de apartament, turiștii pot beneficia de mic dejun, au acces la piscină și la o plajă privată. La apartament însă, fiecare familie este…

Citeste continuarea Aici

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata