Valery Kuzmin: Am descoperit că Europa nu este un partener comercial de nădejde al Rusiei; sancţiunile UE ne călesc

0 81

Europa era considerată un partener de nădejde al Federaţiei Ruse, însă în urma sancţiunilor impuse de UE această situaţie s-a schimbat, a declarat luni ambasadorul Moscovei în ţara noastră, Valery Kuzmin.

Diplomatul a vizitat luni Clujul, ocazie cu care a declarat presei că sancţiunile impuse ţării sale de UE sunt "ilegale" şi nu fac altceva decât să "călească" Federaţia Rusă.

"Pe noi ne călesc aceste sancţiuni (n.r. – sancţiunile UE). Mai demult am considerat că în Europa, care este un partener economic foarte vechi al nostru, o să găsim întotdeauna mărfurile de care avem nevoie. Şi noi, la rândul nostru, punem la dispoziţia Europei acele mărfuri de care are nevoie. Acum am descoperit că Europa nu este un partener comercial de nădejde, în timp ce Rusia este un partener de nădejde şi în orice caz pune la dispoziţie acele mărfuri pentru care a semnat contractele. Aşa că o parte din acele mărfuri pe care le primeam din piaţa europeană ori le producem noi înşine, ori le primim din alte părţi", a spus Kuzmin.

Ambasadorul rus a vizitat zilele trecute judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj, despre care a spus că este capitala informală a Transilvaniei. Scopul vizitei sale a fost dezvoltarea legăturilor culturale şi economice.

Kuzmin a vorbit şi despre vizitarea, la Şimleu Silvaniei, a unei fabrici de vinuri spumante, ale cărei produse puteau fi găsite, în trecut, pe piaţa din Rusia.

"În trecut, vinurile spumante puteau fi găsite pe piaţa din Rusia, dar acum, după o perioadă de criză, această producţie renaşte. Am remarcat că sancţiunile care există între Rusia şi UE, din păcate, sancţiuni ilegale din punctul nostru de vedere, nu se prelungesc şi pentru alcool iar atunci, pentru vinurile spumante doar trebuie pus un preţ bun, de concurenţă. Şi atunci, piedicile politice pentru ca produsele să se vândă în Rusia nu există", a spus ambasadorul.

Acesta s-a referit şi la faptul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x