Creşterea Medicover a fost cu 33% în primul trimestru, ajungând la 317,2 milioane de euro

116

Marţi 4 mai din acest an, Medicover  a anunţat că a înregistrat o creştere a veniturilor de 33% în primul trimestru al acestui an, la 317,2 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

În România, compania este prezentă prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover şi Pelican şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Din punct de vedere al serviciilor medicale, faţă de primul trimestru al anului 2020, rezultatele reflectă o revenire a activităţii medicale pe majoritatea pieţelor, precum şi cerere pentru noi servicii, în contextul pandemiei Covid-19.

Astfel, veniturile cumulate ale reţelei de clinici şi spitale Medicover din România şi ale laboratoarelor şi centrelor de recoltare Synevo România au crescut cu 42% comparativ cu perioada similară a anului anterior, până la 43,1 milioane de euro în primul trimestru al anului. România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global, după Germania şi Polonia, cu o contribuţie totală de 13,5%.

„Începutul acestui an a arătat un interes crescut pentru servicii de prevenţie şi analize medicale, care se reflectă şi în realizările organizaţiei noastre. Synevo deţine cel mai bine echipat laborator din Europa Centrală şi de Sud-Est şi cea mai mare şi experimentată echipă de profesionişti din sectorul serviciilor de diagnostic de laborator: medici de laborator, biologi, biochimişti sau geneticieni. Vom continua să acordăm o importanţă deosebită experienţei clienţilor şi partenerilor noştri prin proiectele de digitalizare derulate, automatizarea proceselor de lucru şi dezvoltarea ofertei de servicii de diagnostic disponibile, precum şi extinderea reţelei, astfel încât să acopere toate judeţele ţării”, a declarat Laurenţiu Luca, director general Synevo România.

La nivel internaţional, în primele trei luni ale anului, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 17,5%, până la 157,3 milioane de euro şi a ajuns la un total de 1,4 milioane de abonaţi, cu 6% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Divizia de Servicii de Diagnostic a avut, de asemenea, venituri în creştere cu 53% în primul trimestru, atingând valoarea de 165,5 milioane de euro. În acest interval, au fost efectuate 32,6 milioane de teste de laborator în ţările în care compania este prezentă, cu 21,3% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 1,1 milioane au fost teste Covid-19.

Aşadar, Medicover România şi Synevo România fac parte din Medicover, companie internaţională de servicii medicale şi de diagnostic, fondată în 1995. Compania oferă o gamă completă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare. Pieţele principale ale Medicover sunt Polonia şi Germania.

În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro şi peste 32.000 de angajaţi.

– Medicover România are o reţea de 25 de clinici în Bucureşti şi în ţară, trei spitale generaliste: în capitală, la Oradea şi Craiova, 28 de cabinete on-site şi peste 250 de unităţi medicale partenere.

– Synevo este furnizor de servicii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2020, Synevo România administra o reţea naţională de 19 laboratoare şi 126 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând peste 13 milioane de teste pe parcursul întregului an.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata