Verhofstadt spune ce a convenit cu Tăriceanu, la Bucureşti: „Implementarea completă a recomandărilor Comisiei de la Veneția”. Ce spun liderii coaliţiei

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a scris, într-o postare pe contul de Facebook, ce a vorbit cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul întâlnirii de la Parlament. Oficialul european, lider al grupului politic ALDE, din care face parte şi partidul lui Tăriceanu, spune că a „convenit” cu liderul ALDE România să fie implementate, în integralitate și fără condiționări, recomandările formulate de Comisia de la Veneția. Liderii coaliţiei PSD-ALDE au anunţat deja că în perioada următoare va avea loc o întâlnire cu premierul Dăncilă, cu ministrul Justiţiei şi alţi colegi pentru a se stabili o poziţie comună în ceea ce priveşte recomandările din raportul MCV.

Verhofstadt: „Singura cale pentru garantarea statului de drept în România este implementarea completă și necondiționată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția”

„Ieri, am avut o întâlnire cu domnul Tăriceanu în București. Am convenit că singura cale pentru garantarea statului de drept în România este implementarea completă și necondiționată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția. Aceasta înseamnă că toate cele trei părți aflate în discuție – reforma sistemului judiciar, a Codului penal și a Codului de procedură penală – trebuie să fie pe deplin în linie cu toate recomandările Comisiei de la Veneția și că, prin urmare, după adaptarea și aprobarea în Guvernul României și în Parlament, o a doua consultare a Comisiei de la Veneția este necesară”, a  scris Guy Verhofstadt, pe contul său de Facebook.

Imediat după întâlnirea de la Parlament, cu liderul ALDE european, Călin Popescu Tăriceanu afirma că i-a comunicat lui Guy Verhofstadt că România rămâne…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata