Vicepremierul Daniel Suciu: Codul administrativ va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă

92

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a afirmat, vineri, la Craiova, în cadrul unei întâlniri cu primarii din Dolj organizate la sediul Consiliului Judeţean, că în perioada următoare Codul administrativ va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă.

Suciu i-a întrebat pe primarii prezenţi ce părere au despre cum a gândit PSD Codul administrativ şi a precizat că Guvernul va da ordonanţă de urgenţă pentru că nu mai poate miza pe buna credinţă a altor partide sau a şefului statului.

"Am stat un an şi vreo două luni în Parlament, am fost liderul de grup al deputaţilor PSD şi am tot fost bătuţi pe umăr pe holurile Parlamentului de către liberali şi ni s-a spus cât de bun e Codul administrativ, cât de bine e că avem grijă de primari atunci când vor ieşi la pensie şi ne-au îndemnat să ne adunăm şi să-l votăm, că şi ei vor vota. Şi surpriză: la votul final – pauză. Şi nu a fost finalul că a fost pauză la vot din partea colegilor noştri de la PNL (ceilalţi nu prea votează, că nu au reprezentanţi în administraţia locală), dar au mers şi mai departe şi l-au atacat la CCR. A venit motivarea de la CCR şi eu vă spun aici direct că nu mai repetăm greşelile din trecut să stăm şi să mizăm pe buna credinţă a altor partide sau a preşedintelui şi vă spun că va rezolva Guvernul această problemă şi vom da OUG pe codul administrativ. Ca să ne înţelegem", a spus Daniel Suciu.

Vicepremierul Daniel Suciu a mai afirmat că respectul pentru primarii care s-au pus în slujba comunităţii trebuie să transpună în beneficiu la pensie.

"Domnilor primari, ceea ce ne-am angajat noi, cei de la PSD, şi de la această masă că facem pentru dvs. rămâne bătut în cuie. Văd suficient de mulţi oameni cu părul alb, oameni care s-au pus în slujba comunităţii şi-au fost de la moaşă comunală, pentru că absolut tot ce se întâmplă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata