Vicepremierul Daniel Suciu: PNDL – cel mai mare şi performant program care funcţionează de la Revoluţie încoace

Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a afirmat, vineri, la Craiova, în cadrul unei întâlniri cu primarii din Dolj organizate la sediul Consiliului Judeţean, că PNDL este cel mai mare şi cel mai performant program care funcţionează în România din 1990 încoace prin care, la la nivelul ţării, se derulează investiţii în infrastructură de peste 10 miliarde de euro, în special în mediul rural, adică 12.681 de obiective de investiţii.

"Guvernul a găsit resurse să aloce 388 milioane euro pentru investiţii în Dolj, suma este de 388 de ori mai mare decât în trecut. PNDL este cel mai mare, cel mai performant şi programul care funcţionează cel mai bine de la Revoluţie încoace. Şi dacă unii au zâmbit în colţul gurii când am sus că într-adevăr scoatem satul românesc din noroaie, acest lucru se întâmplă. Doar în Dolj se derulează investiţii doar prin PNDL de peste 1 miliard de lei, adică 237 de proiecte. Avem la nivelul României peste 10 miliarde de euro investiţi în infrastructură, în special în mediul rural, adică 12.681 de obiective de investiţii, tot atâtea şantiere care se transpun în drumuri modernizate, în asfalt în sate unde nimeni nu credea vreodată că o să se bucure de aşa ceva, şcoli modernizate, unităţi sanitare, reţele de iluminat public, apă şi canalizare şi toate acestea le-am făcut şi le facem în continuare, pentru că oamenii au nevoie de aşa ceva", a spus Suciu.

Acesta a precizat că PNDL nu va fi stopat şi că Guvernul analizează continuarea PNDL 2 cu un eventual PNDL 3. "Există şi voci mincinoase şi neautorizate care e cer să stopăm PNLD, dar indiferent ce vor spune, în 2020 când tragem linie vă asigur că fiecare le din cele 47 miliarde va fi cheltuit pentru dvs. şi pentru cetăţenii pe care îi reprezentanţi. (…) Studiem, analizăm, vedem exact care este spaţiul bugetar care ne va permite un eventual PNDL…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata