Vicepremierul Suciu: Vom trimite bugetul aşa cum l-am primit, Iohannis să nu-şi facă iluzii

Vicepremierul Daniel Suciu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Arad, că este convins că preşedintele Klaus Iohannis va promulga bugetul "în ultima zi" în care va putea face acest lucru, subliniind că legea va fi trimisă de la Parlament spre promulgare în forma în care a ajuns iniţial la şeful statului.

"Nu ştiu dacă au fost doi sau trei ani după 1989 în care vom ajunge, mai mult ca sigur, în luna aprilie cu bugetul aprobat. Vă reamintesc că preşedintele a trimis bugetul înapoi în Parlament. I-l vom trimite înapoi aşa cum l-am primit, să nu-şi facă alte iluzii. Domnia sa a uzat de toate armele pe care le are la dispoziţie, este singurul preşedinte care blochează bugetul propriei ţări prin atacarea la Curtea Constituţională", a spus vicepremierul Daniel Suciu.

El a adăugat că este convins că Iohannis va face tot posibilul pentru a întârzia promulgarea.

"După ce vom trimite înapoi la promulgare, e obligat să o facă, dar sunt convins că va uza şi o va face în ultima zi posibil", a spus Suciu.

Vicepremierul a mai declarat că "bugetul este aşteptat de beneficiarii tuturor proiectelor din ţară".

"Aş vrea să faceţi un exerciţiu jurnalistic, să întrebaţi şi nişte primari ai PNL, să vedeţi ce încântaţi sunt de aceste şicane şi întârzieri, pentru că şi ei au de primit decontări, inclusiv prin PNDL (…) Cred că orice politician, primar al PNL, al trebui să-l sfătuiască pe fostul primar Klaus Iohannis, actual preşedinte, ar trebui să-i spună ce înseamnă acest joc de-a preşedintele şi acest ping-pong cu bugetul, în condiţiile în care toate autorităţile locale, indiferent de culoarea lor politică, aşteaptă bugetul şi aşteaptă să-şi deruleze investiţiile. N-ar trebui să stăm după un preşedinte care este într-o campanie electorală din care se pare că nici nu mai vrea să iasă şi a început oricum mult prea devreme", a declarat vicepremierul.

Daniel Suciu…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata