Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, audiat luni de procurorii militari. Trebuie să explice de ce a mințit despre 10 august

0


Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a fost citat pentru luni ora 10.00 la Parchetul Militar. El va fi audiat de procurori cu privire la afirmația că a mințit în declarațiile sale cu privire la protestul din 10 august 2018, date în fața anchetatorilor.

„Am fost chemat luni la ora 10 la Parchetul Militar. (…) Ceea ce voi declara la Parchet este o chestiune pe care trebuie să o lămuresc acolo. În acest moment nu mai pot face declaraţii în spaţiul public”, a spus viceprimarul, potrivit Digi24.

Întrebat dacă a fost sunat de cei din PSD după autodenunţ, Aurelian Bădulescu a negat şi a completat: “Lucrurile trebuie să intre în normal şi să afle toată lumea ce s-a întâmplat”.

Bădulescu a refuzat să precizeze jurnaliștilor dacă a existat un ordin pentru intervenţia în forţă a jandarmilor în 10 august: “Nu pot să confirm acest lucru în acest moment”.

Bădulescu a declarat miercuri seară că a minţit la Parchet atunci când a fost audiat în ancheta privind violenţele de la protestul diasporei din 10 august. El a mărturisit asta după ce i s-a retras sprijinul politici de către PSD Bucureşti.

„Dom’le, după câte am făcut eu… Am mers până acolo încât a trebuit să mint. (…) Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Aurelian Bădulescu după ce PSD Bucureşti a decis să-i retragă sprijinul politic..

Viineri, el a explicat că a spus că a “minţit”, pentru a atrage atenţia asupra unei situaţii. ”Dacă aş fi spus să…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata