Victor Ponta, anunţ surpriză despre două femei din politică: Şi Gabriela Firea şi Corina Creţu au profil prezidenţiabil


Comisarul european Corina Creţu, dar şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, au profil prezidenţiabil, a declarat, marţi, la Iaşi, liderul Pro România, Victor Ponta. El a precizat că ar vota oricând o femeie preşedinte.

Ponta, lider al Pro România, participă, miercuri, la manifestările pe care municipalitatea le organizează pe 24 ianuarie pentru a celebra 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Fostul premer a declarat că Pro România va sprijini la alegerile prezidenţiale din toamnă un candidat, „nu neapărat membru al PSD, al Pro România sau al altui partid”.

„Poate să fie independent, dar poate să aibă o viziune social-democrată modernă. Eu cred că poate să intre în turul doi cu domnul Iohannis candidatul pe care îl sprijinim noi”, a precizat Victor Ponta.

Întrebat fiind care ar fi profilul prezidenţiabilului, liderul Pro România a răspuns că este nevoie de „un om care să ne aducă mai multă linişte şi stabilitate”, şi care „să oprească scandalul şi cearta continuă”.

„Poate să aibă un profil cum este doamna Creţu, social-democrat cu experienţă europeană. Poate să fie un social-democrat care a confirmat la alegeri, cum este doamna Firea. Poate să fie Sorin Câmpeanu, care este preşedintele Consiliului Rectorilor şi e un om care a performat. Un om care să ne aducă mai multă linişte şi stabilitate şi care să oprească scandalul ăsta şi cearta continuă, pentru că până la urmă scandalul îl decontează România”, a spus Victor Ponta.

Ponta a exclus propria candidatură la prezidenţialele din 2019, lăsând să se înţeleagă că îşi doreşte să facă parte dintr-un nou Executiv.

„Îmi doresc după alegerile parlamentare din 2020, dacă Pro România va avea un…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata