Victor Ponta critică intenţia Guvernului de a da Ordonanţa privind noi taxe: „Ministerul Justiției are 72 de obiecții la Ordonanța Vâlcov-Teodorovici”

0 123

Fostul premier PSD Victor Ponta spune că ministerul condus de Tudorel Toader a formulat nu mai puțin de 72 de obiecții la textul ordonanței de urgență prin care Guvernul Dăncilă vrea să introducă noi taxe, să înghețe unele drepturi ale bugetarilor și să amâne majorarea pensiilor până la 1 septembrie 2019.

„Ministerul Justitiei a formulat 72 de observaţii la Ordonanţa “Valcov – Teodorovici” !!!!! 72 !!!! Consiliul Economic si Social ( patronate , sindicate si ong-uri) au dat în unanimitate aviz negativ! Coaliţia pentru Dezvoltarea României ( principalii investitori si contribuabili la Bugetul de Stat) au cerut public Guvernului sa amane adoptarea! Şi totuşi Dragnea , Dăncilă , Vâlcov, Teodorovici merg mai departe spre distrugerea economiei românesti – iar preţul va fi pus pe oamenii obişnuiti din biata noastra ţară!”

25 de organizații ale mediului de afaceri printre care și Camera Americană de Comerț în România (Amcham), grupate în Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR), au trimis vineri o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care cer retragerea Ordonanței de Urgență privind noi taxe în economie. „Este o greşeală”, spun organizaţiile.

Guvernul se va reuni vineri într-o nouă şedinţă, la Palatul Victoria. Liderul PSD Liviu Dragnea spune că Executivul va adopta Ordonanţa privind introducerea de noi taxe şi impozite, de la 1 ianuarie 2019, însă pe ordinea de zi oficială a şedinţei nu se află un astfel de proiect.

Ordonanţa a fost modificată, în biroul lui Liviu Dragnea, la discuţii participând Darius Vâlcov şi ministrul Eugen Teodorovici. În timp ce liderii politici decideau forma finală a actului normativ, Consiliul Economic şi Social dădea aviz negativ pe o altă formă a…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata