VIDEO | Cum a explicat Klaus Iohannis prezența sa la ședința de Guvern: „Există o decizie a CCR încă din 2007”

0 126

Președintele Klaus Iohannis a participat, joi, la ședința de Guvern, el arătând că Constituția României, prin articolele 80, 86 și 87 îi permite să facă acest lucru. Șeful statului a mai susținut că și o decizie a Curții Constituționale a României din 2007 arată clar că președintele poate să participe oricând, la orice ședință de Guvern.

„Participarea mea la ședința de Guvern are loc în virtutea atribuțiilor conferite președintelui României, de Constituția României, mai exact, pentru specialiști, este vorba de atribuțiile din articolele 80, 86 și 87, toate coroborate. Aceste chestiuni s-au mai discutat în România, fiindcă au mai fost etape când nu s-a știut foarte clar cum, când trebuie să participe Președintele României (la ședința de Guvern), sau dacă poate să participe la ședințele de Guvern. (…) Există o clarificare, o decizie a CCR încă din 2007 pe această speță, care spune foarte clar că Președintele României poate să participe oricând la orice ședință de Guvern. Această participare poate fi citită în trei feluri”, a spus șeful statului în deschiderea ședinței de Guvern.

Totodată, Klaus Iohannis a mai arătat că prezența președintelui nu poate fi îngrădită și nici limitată, argumentând că acest lucru este prevăzut în Constituție.

„Prezența președintelui la ședința de Guvern nu poate fi nici îngrădită, nici limitată, nici limitată în timp, fiindcă în articolul 87 se precizează clar că ședințele la care participă Președintele României sunt ședințe pe care le prezidează. Nu le prezidează parțial, ci le prezidează.(…) În acest sens, eu voi participa astăzi la ședința dumneavoastră de Guvern. Nu vreau să citiți prezența mea doar ca o…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x