VIDEO. Guvernul a adoptat cea de-a doua rectificare bugetară din 2018: Teodorovici: Sunt 9,5 miliarde lei în plus la venituri faţă de bugetul iniţial

0 98

Cea de a doua rectificare a bugetului pentru anul 2018 a fost adoptată de Guvern, vineri. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a explicat că această rectificare bugetară va fi una pozitivă, care are ca principal obiectiv încadrarea în ţinta de deficit de 2,97% din Produsul Intern Brut.

Teodorovici: Ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar, sub 3% din PIB

UPDATE ora 15.00 Guvernul a aprobat vineri a doua rectificare bugetară din acest an, iar faţă de prevederile iniţiale sunt 9,5 miliarde de lei în plus la venituri şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli, a declarat vineri ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria.

„Rectificările bugetare se fac pentru a pune în acord realităţile economice cu finanţele publice. Am plecat de la un buget iniţial construit pe anumite ipoteze macroeconomice şi ne respectăm angajamentele asumate. Am pornit cu cinci mari angajamente pe care le respectăm în totalitate. Implementăm măsurile din programul de guvernare, măsurile de stimulare a economiei şi măsurile sociale, obiectiv atins. Ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar, sub 3% din PIB, ţintă respectată, nu creştem ponderea datoriei guvernamentale în PIB, la fel ţintă respectată, consolidăm rezerva finanţelor din trezorerie, asiguram cheltuieli de înzestrare militară conform planului angajat. Asigurăm finanţarea necesară pentru pregătirea în bune condiţii a sărbătoririi Centenarului şi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, de asemenea, obiective atinse”, a spus Teodorovici.

El a menţionat că la această rectificare sunt 9,5 miliarde lei în plus la venituri faţă de bugetul iniţial şi 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli faţă de prevederile iniţiale.

„Cheltuielile de investiţii…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata