VIDEO. Guvernul sesizează vineri CCR, după refuzul lui Iohannis de a semna numirile de miniştri. Dăncilă l-a sunat pe Iohannis

0 94

Guvernul a decis să sesizeze Curtea Constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat numirile în funcţie a miniştrilor la Dezoltzare Regională şi Transporturi. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Parlament, că a vorbit la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis, care i-a transmis că nu va semna aceste numiri până săptămâna viitoare.

Decizia privind sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la un conflict preşedinte-Guvern a venit în urma întâlnirii dintre premierul Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea.

Cei doi au discutat despre sesizarea împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, în condițiile în care șeful statului amână decizia în cazul celor doi miniştri propuşi de Coaliţie, iar PSD a anunţat că nu mai tolerează întârzierea.

„Vom sesiza CCR, astăzi am vorbit cu preşedintele Iohannis, l-am sunat pe domnul preşedinte, am vrut să văd ce s-a întâmplat, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi că este foarte important ca noii miniştri să-şi preia dosarele”, a spus premierul.

Dăncilă a continuat: „Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează şi că până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie, deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la Curtea Constituţională”.

Citeşte şi: EXPERIMENT LIBERTATEA. Unde fugim când sună alarma? Buncăre private și subsoluri abandonate din anii ’90

Post-ul VIDEO. Guvernul sesizează vineri CCR, după refuzul lui Iohannis de a semna numirile de miniştri. Dăncilă l-a sunat pe Iohannis apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x