VIDEO | Imagini cu Ceaușescu în Coreea de Nord în cel mai nou clip Pet Shop Boys

0 95


Cel mai nou clip al formației Pet Shop Boys, lansat săptămâna trecută, conține imagini din timpul vizitei lui Nicolae Ceaușescu din Coreea de Nord. Clipul a fost realizat pentru piesa „Give Stupidity a Chance” („Daţi prostiei o şansă”) şi este o satiră la adresa lui Donald Trump.

Imaginile cu primirea fastuoasă care i s-a făcut lui Ceaușescu în Phenian, atunci când a efectuat o vizită de stat în Coreea de Nord, au fost alese de Pet Shop Boys pentru a rula pe tot parcursul piesei. În cadrele peste care rulează versurile piesei se pot fevea tinerele care dansează în piață în timp ce mașina în care se află Ceaușescu și omologul său Kim Il-Sung, bunicul actualului lider Kim Jong-un.

Pet Shop Boys au lansat săptămâna trecută EP-ul – „Agenda”, primul lansat după albumul „Super” din 2016. „Conţine trei melodii satirice şi una tristă”, a spus solistul Neil Tennant. „Cred că din cauza vremurilor pe care le trăim”.

„Give Stupidity a Chance” este o ironie la adresa unui susţinător al Brexitului şi a lui Trump: „Uită de corectitudinea politică, să vorbim ca de la bărbat la bărbat/ Puicuţele sunt totdeauna pregătite/ Trebuie să le înşfaci de câte ori poţi” sunt versuri ale piesei. O ironie sunt şi „Oamenii inteligenţi au spus ce au avut de spus/ Acum e timpul ca şi prostimea să arate calea/ Ne-am săturat de experţi şi înţelegerile lor/ De ce să te bazezi pe fapte când pur şi simplu poţi să te laşi purtat de sentimente?”.

Citește și: 

BAFTA 2019. „The Favourite” și „Roma”, marile câștigătoare. Care e filmul cu 7 nominalizări și niciun trofeu

GRAMMY 2019. Cântăreaţa Lady Gaga şi actorul Bradley Cooper, printre câștigătorii galei

 

Post-ul VIDEO | Imagini cu Ceaușescu în Coreea…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata