VIDEO / Iohannis, mesaj de Ziua Internaţională Anticorupţie: „România nu va putea progresa dacă nu învingem acest flagel”

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj video pe pagina oficială de Facebook, cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie. Şeful statului afirmă că alături de magistraţii care duc bătălii zi de zi, menţionând că cinstea şi integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societăţii noastre.

„Corupţia este o boală care macină democraţia şi ţine captivi milioane de oameni, în sărăcie. Corupţia înseamană lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, şcoli fără condiţii, administraţie blocată. România nu va putea progresa, la adevărata sa capacitate, până când nu vom reuşi să învingem acest flagel. Susţin continuarea luptei anticorupţie, pentru o Românie sănătoasă, şi rămân alături tuturor magistraţilor care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi„, spune şeful statului în mesajul postat pe Facebook.

Preşedintele mai arată că cinstea şi integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societăţii noatre.

„Stă în puterea noastră, Un NU hotărât corupţiei trebuie să devină, dintr-un slogan, un mod de a fi„, mai spune şeful statului.

<iframe data-src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fklausiohannis%2Fvideos%2F2278660838835201%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Vineri, şeful statului a avut o reacţie dură, după ce Guvernul a decis să sesizeze Curtea Constituţională, privind un conflict de natură instituţională între Executiv şi Preşedinte, după refuzul numirii în funcţie a doi miniştri.

Şeful statului a declarat, de la Palatul Cotroceni, că această sesizare nu rezolvă…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata