VIDEO/ Mesajul de Anul Nou al lui Klaus Iohannis: Să lăsăm generaţiilor viitoare o ţară puternică

0 86

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis românilor un mesaj de Anul Nou în care cere responsabilitate, pentru ca România să fie o ţară dezvoltată, cu o democraţie puternică. Şeful statului a vorbit, într-un mesaj video, şi despre provocarea principală din 2019, preşedinţia Consiliului UE.

Mesajul a fost înregistrat la Palatul Cotroceni.

„Dragi români, ne aflăm la finalul unui an cu o semnificaţie profundă pentru România – anul centenarului Marii Uniri. Deschidem o nouă pagină a istoriei naţiunii noastre şi ne revine nouă responsabilitatea de a lăsa generaţiilor viitoare o democraţie puternică şi o ţară dezvoltată„, spune preşedintele.

Şeful statului îi îndeamnă pe români să rămână ataşaţi valorilor democratice.

„Să construim, aşadar, împreună următorul secol de existenţă a României, cu mult curaj, cu implicare civică şi ataşament ferm faţă de valorile statului de drept”, spune el.

Klaus Iohannis vorbeşte şi despre momentul de mâine, când România va deţine oficial, în premieră, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pentru următoarele 6 luni.

„Să valorificăm această oportunitate şi să dovedim că România este implicată cu seriozitate în consolidarea proiectului european„, a transmis preşedintele.

Citeşte şi: Gafe, jigniri şi declaraţii controversate ale politicienilor în 2018: aluzii la „autişti”, „lichidare fizică”, „asasini plătiţi” şi acuzații de antisemitism

Post-ul VIDEO/ Mesajul de Anul Nou al lui Klaus Iohannis: Să lăsăm generaţiilor viitoare o ţară puternică apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata