VIDEO/ Viorica Dăncilă, mesaj la preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Un subiect sensibil, absent din discursul premierului

0

Premierul Viorica Dăncilă a transmis pe 1 ianuarie 2019, ziua în care România preia oficial preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, un mesaj către români. A anunţat că autorităţile sunt pregătite pentru această responsabilitate şi a prezentat cele mai mari provocări pentru următoarele 6 luni. Una însă, posibil cea mai importantă, a lipsit însă din discursul Vioricăi Dăncilă.

„2018 a fost anul României centenare. 2019 va fi cel al României europene, promotor al coeziunii între statele membre. Este esenţial ca în acest moment simbolic pentru destinul european al ţării noastre să dovedim încredere, forţă şi înţelepciune”, a spus premierul.

Dăncilă le-a transmis românilor că ţara noastră va avea şi şansa, dar şi responsabilitatea de a demonstra şi valorifica „potenţialul şi valenţele sale europene”.

Ea a explicat că următoarele 6 luni presupun gestionarea cu imparţialitate şi profesionalism a temelor aflate pe agendă, de la cele mai simple, până la cele mai complexe.

Marele absent din discurs

Premierul a dat exemple de teme pe care România va trebui să le gestioneze în cele 6 luni cât deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

A vorbit despre definirea bugetului UE post-2020, funcţionarea pieţei unice europene şi competitivitatea industriei europene, de impulsionarea digitalizării, industriei europene şi evoluţiei inteligenţei artificiale, de drepturile sociale, de agenda de securitate interne, lupta împotriva terorismului, de gestionarea provocărilor determinate de migraţie.

Nu a spus însă niciun cuvânt despre Brexit şi despre soarta muncitorilor români din Marea Britanie. Această este o temă principală a preşedinţiei noastre şi a fost, de altfel, anunţată în repetate…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata