Vietnamul începe construirea celui mai mare aeroport

128
În Vietnam va începe marţi, prima etapă din construirea celui mai mare aeroport al ţării, lângă centrul economic Ho Chi Minh, pentru a accelera investiţiile publice în vederea sprijinirii redresării economiei în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Astfel, aeroportul Long Thanh Airport din provincia Dong Nai va costa 4,66 miliarde de dolari şi va fi operaţională din 2025, a informat luni Guvernul de la Hanoi. Proiectul include o pistă de patru kilometri, un terminal şi facilităţi pentru a deservi 25 de milioane de pasageri şi a manipula 1,2 milioane de tone de marfă pe an.

„Construcţia aeroportului este un pas important în vederea majorării investiţiilor publice şi a reducerii efectelor negative ale pandemiei asupra economiei”, a afirmat premierul Nguyen Xuan Phuc.

Când va fi deplin operaţional, costul total al proiectului se va ridica 16 miliarde de dolari şi va deservi anual 100 de milioane de pasageri, a informat Guvernul de la Hanoi.

Viitorul aeroport va deveni un hub de tranzit cheie pentru pasagerii internaţionali, iar actualul aeroport Tan Son Nhat de lângă oraşul Ho Chi Minh va fi doar pentru uz intern, au precizat autorităţile vietnameze.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata