Viorica Dăncilă a dezvăluit ce va face Guvernul dacă Iohannis nu îi numește pe cei doi miniştri: „Mai aşteptăm câteva zile, apoi…”

0

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, la un post de televiziune, că – dacă preşedintele Klaus Iohannis nu îi numeşte în funcţie pe Olguţa Vasilescu şi pe Mircea Drăghici, Guvernul mai aşteaptă „câteva zile”, să vadă dacă preşedintele ia o decizie în privinţa celor două remanieri, după care va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR).

„Eu cred că, după cele discutate cu Dragnea şi Tăriceanu, mai aşteptăm câteva zile. Iohannis a spus că după 1 decembrie vine cu o explicaţie. Dacă nu, mergem la CCR să găsim o rezolvare la cele avute acum (…) Cred că e un caz unic în istoria UE, noi avem o situaţie atât de dificilă, în care preşedintele efectiv nu e interesat de modul în care preluăm preşedinţia Consiliului UE”, a precizat premierul, la România TV.

Dăncilă a precizat că în niciun caz PSD nu va face alte nominalizări.

„Dacă facem a treia nominalizare, nimeni nu ne poate garanta că nu vom avea aceeaşi situaţie. Eu cred că singura noastră soluţie, dacă nu se va veni cu nominalizarea, este să meregem la CCR”, a subliniat premierul.

Întrebată dacă a încercat să aibă o discuţie cu preşedintele Iohannis, chiar și telefonică Viorica Dăncilă a replicat: „Pentru a avea dialog trebuie să existe deschidere din ambele părţi, eu am toată deschiderea, dar nu am primit nici măcar o justificare pentru ce a fost respinsă prima nominalizare. Eu răspund la orice telefon”.

PSD i-a nominalizat pe Mircea Drăghici la Transporturi și pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale, dar președintele Klaus Iohannis a refuzat să îi numească pe cei doi, înainte de Ziua Națională a României, spunând că nu se va întâmpla nimic până pe 1 decembrie.

Inițial, Klaus…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata