Viorica Dăncilă, despre cel mai dificil dosar din mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE: „Nu vom obţine un acord politic”

0


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la RRA, că cel mai dificil dosar al mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE îl reprezintă cadrul financiar multi-anual.  “Nu vom obţine un acord politic”, a precizat şefa Executivului.
“Cu siguranţă, Cadrul financiar multianual (cel mai dificil dosar al preşedinţiei Consiliului UE – n.r.), pentru că de modul în care vom gestiona acest dosar, de modul în care vom obţine un acord pe acest cadru, vor fi avute în vedere şi celelalte politici, fie că vorbim de politicile tradiţionale – şi mă refer la politica agricolă comună sau politica de coeziune -, fie că ne referim la migraţie, azil, politica externă, tot ceea ce vom hotărî pentru următoarea perioadă şi ceea ce va avea impact în fiecare stat membru va depinde de modul în care gestionăm Cadrul financiar multianual. Bineînţeles că avem şi alte provocări la care trebuie să dăm un răspuns – mă refer la Brexit, la viitorul UE post-Brexit – dosare foarte importante, pentru care va trebui să avem un consens în rândul statelor membre”, a spus Dăncilă la Radio România Actualităţi, întrebată care este cel mai dificil dosar al următoarelor şase luni.
Viorica Dăncilă a precizat că nu crede că pe Cadrul financiar multianual se va obţine un consens.

“Nu. Avem o abordare ambiţioasă, dar şi realistă. Am spus că sper să facem paşi importanţi, dar nu vom obţine un acord politic pentru că există o divizare a părerilor legate de acest aspect între statele membre, iar Consiliul UE din decembrie 2018 a reliefat acest lucru”, a subliniat premierul.

Premierul a afirmat că România va face tot posibilul pentru ca cetăţenii români să beneficieze de aceleaşi dreptul după ieşirea Marii Britanii din…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close