Viorica Dăncilă: Drumul proeuropean al Republicii Moldova este singura soluţie care va da prosperitate cetăţenilor moldoveni

Premierul Viorica Dăncilă susţine că "drumul pro-european" al Republicii Moldova reprezintă "singura soluţie care va da prosperitate cetăţenilor moldoveni".

Prim-ministrul român afirmă, într-un interviu difuzat sâmbătă de TVR 1, că pe perioada Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, România va ajuta Republica Moldova pentru a implementa "reformele cerute la nivel european".

"Preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene trebuie să fie un semnal pe care îl dăm Republicii Moldova referitor la faptul că suntem foarte deschişi să îi sprijinim în reformele pe care le au de îndeplinit şi în drumul lor proeuropean, fiind conştienţi de faptul că drumul proeuropean este singura soluţie care va da prosperitate cetăţenilor moldoveni, dar şi din punct de vedere al faptului că integrarea Republici Moldova în Uniunea Europeană apropie foarte mult România de Republica Moldova. Dincolo de foaia de parcurs pentru implementarea proiectelor comune dintre cele două ţări, România va ajuta Republica Moldova pentru a implementa reformele cerute la nivel european. Vom veni cu staff tehnic, vom vorbi despre aceste reforme, despre paşii făcuţi de Republica Moldova la Bruxelles, astfel încât să facem cunoscută dorinţa Republicii Moldova de integrare şi de a putea deveni, să spunem, avocatul Republicii Moldova atunci când vorbim de acest drum proeuropean", declară Dăncilă.

Ea menţionează că relaţiile dintre România şi Republica Moldova trebuie dezvoltate nu doar 'la nivel afectiv', ci şi pe plan economic şi comercial.

"Am fost alături de Republica Moldova şi suntem alături de Republica Moldova în ceea ce priveşte investiţiile şi aici vreau să remarc că, de la preluarea mandatului meu, Transgaz a preluat Vestmoldtransgaz, deci o investiţie foarte importantă în România. Chiar acum două săptămâni, am semnat un acord de 150 de milioane de lei pentru conducta de gaz Iaşi-Ungheni. Deci, încercăm…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata