Viorica Dăncilă îi cere lui Klaus Iohannis să semneze numirea miniştrilor Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici: „Acest blocaj este nejustificat”

0


Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, vineri, în şedinţa de Guvern, președintelui Klaus Iohannis, să respecte decizia CCR și să semneze decretele de numire a miniştrilor Lia Olguţa Vasilescu, la Dezvoltare Regională şi Mircea Drăghici, la Transporturi.

“Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă i-a solicitat președintelui României ca în virtutea prereogrativelor constituționale pe care le are, de a veghea la respectarea Constituției și la buna funcționare a instituțiilor publice, să respecte decizia CCR și să semneze decretele de numire, pentru ca activitatea celor două ministere să se desfășoare cât mai eficient”.
Premierul Viorica Dăncilă a trimis, pentru a patra oară, la Palatul Cotroceni, propunerile de miniştri la Dezvoltare Regională şi Transporturi, în scrisoarea deschisă adresată şefului statului.
Şefa Executivului a arătat că este prerogativa sa să îşi aleagă miniştrii, în Cabinet, şi adăugând că „insistența de a se atașa unui înscris între primul-ministru al României și Președintele țării acte care să probeze respectarea cerințelor de legalitate este fără precedent și creează premisele pentru ducerea în derizoriu a unor prerogative și raporturi constituționale”.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, în Germania, că cele două propuneri ale premierului VIorica Dăncilă, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi la Transporturi, retrimise pentru a patra oară la Palatul Cotroceni, se află în analiză, la departamentul de specialitate. Şeful statului precizează că va da un răspuns, „într-un timp rezonabil”.
Citeşte şi: OPINIE/ “Repetarea istoriei prea recente”. PAH despre uitarea…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close