Viorica Dăncilă, la Bruxelles: „În România statul de drept e respectat. Guvernul României nu a avut interferenţă în justiţie”


Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, joi, prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în sesiunea plenară a Comitetului Economic și Social European.

„Vreau să vă asigur că în România statul de drept este respectat, drepturile omului trebuie respectate şi sunt mâhnită să constat că încă este dezinformare. Guvernul României nu a avut interferenţă în justiţie. Puteţi adresa aceste întrebări şi vă dau răspunsurile corecte. Una dintre poblemele este referitoare la ştirile false şi dezinformare pentru că pot să inducă percepţii greşite despre un stat sau guvern, cum e acum cu guvernul României”, a declarat Viorica Dăncilă, la Bruxelles.

Şefa Executivului a prezentat priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

„Am pornit pe acest drum conduşi de o convingere fermă proeuropeană, care ne ghidează în avansarea agendei europene. De altfel, cetăţenii români se numără printre cetăţenii cu cea mai mare încredere în instituţiile europene şi chiar şi astăzi aspiraţiile şi sprijinul lor pentru UE au rămas solide şi pozitive, fapt confirmat de sondajele de opinie”, a afirmat prim-ministrul.

Ea a subliniat rolul Comitetului Economic şi Social European de a acţiona ca intermediar între factorii de decizie şi cetăţeni.

„Îmi doresc să dezvoltăm o cooperare strânsă, pentru a ne asigura că soluţiile şi deciziile ce vor fi luate pe durata Preşedinţiei române la Consiliul UE sunt cât mai aproape de cetăţeni şi realităţile societăţilor noastre”, a adăugat Dăncilă.

<iframe data-src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fvideos%2F223162748638324%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata