Viorica Dăncilă, la moţiunea de cenzură: Voi schimba oricâţi miniştri va fi nevoie, ca să facem ce e în programul de guvernare. Textul este profund neserios

0 96

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, în cadrul dezbaterii moţiunii de cenzură, că demersul Opoziţiei este unul „profund neserios”, şi că i-a fost greu să înţeleagă logica acestor acuzaţii aduse de cei de la PNL, USR şi PMP.

„Am citit cu atenţie textul moţiunii, încă din start aş fi vrut să cred că puteţi da dovadă de onestitate. (..) Mi-a fost greu să înţeleg logica acuzaţiilor, înţeleg că e un exerciţiu democratic, pe care Opoziţia îl are la dispoziţie, dar mă aşteptam să trataţi cu seriozitate acest demers. Cu tot respectul, este un text profund neserios. Mă aşteptam să vă respectaţi în primul rând pe dumneavoastră, să aveţi o minimă consideraţie, faţă de logică şi rolul pe care îl aveţi în Opoziţie„, a spus Dăncilă.

Dăncilă a spus că a fost criticată pentru schimbările de miniştri dinaintea ei. „Ce să vă răspund? De ce au schimbat miniştri domnul Tudose sau Grindeanu?”, a spus ea.

Premierul a precizat că fiecare ministru avea o obligaţia clară şi un parcurs strict pe care trebuia să îl realizeze.

„I-am schimbat pe cei care au rămas în urmă. Ce ar fi trebui să fac? Să îi las în funcţie? Hotărâţi-vă ce vreţi de la acest Guvern, să ţină sau să nu ţină un ministru care nu a dat rezultate. (..) Scopul unui Guvern nu este să ţină locurile calde pentru miniştri. (..) Voi schimba oricâţi miniştri va fi nevoie, ca să facem ce este scris în programul de guvernare. M-aţi criticat că o susţin pe doamna Carmen Dan. Ce ar fi trebuit să fac, să o schimb? Vă spun că nu o remaniez pentru motivele invocate de dumneavoastră”.

Ea a continuat: „Tot timpul l-ați criticat pe domnul ministru al Transporturilor, domnul Lucian Șova. Când l-am propus spre remaniere,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x