Viorica Dăncilă: „Refuzul lui Klaus Iohannis de numire a miniștrilor pune în pericol 500 de milioane de europeni”

0


Viorica Dăncilă a declarat, marți seară, la un post de televiziune, că refuzul președintelui Klaus Iohannis de numire a miniștrilor propuși la Dezvoltare și Transporturi are efecte care trec dincolo de granițele României. Premierul a precizat că pe perioada exercitării președinției Consiliului UE se vor lua decizii, pe cele două paliere, care vizează peste 500 de milioane de cetățeni din UE

Viorica Dăncilă a mai adăugat că, din punctul său de vedere, Guvernul trebuie să sesizeze din nou Curtea Constituțională a României (CCR), în acest caz.
“Este o situație dificilă, e greu de explicat la Bruxelles că două portofolii importante nu au miniștri. Sunt dosare importante pe agendă europeană, care presupun luarea unor decizii. Cred că aceste lucruri nu dau bine nici la nivel intern pentru că românii nu înțeleg de ce două nominalizări care nu au niciun fel de probleme nu sunt acceptate de Președinte în condițiile în care nu sunt probleme de legalitate, mai puțin înțeleg europenii.

În fiecare stat membru a existat consens pe parcursul președinției Consiliului UE. Este greu de ce de dragul luptei interne punem în pericol decizii importante nu numai pentru România.

Acesta împotrivire a Președintelui nu are doar un impact național, ci unul european, pentru că deciziile pe cele două domenii fac referire la toți cetățenii europeni. Președintele trebuie să înțeleagă că dosarele legate de Transporturi și Dezvoltare influențează viață a peste 500 de milioane de cetățeni, sper că Președintele să realizeze în ultima clipă și să accepte aceste nominalizări.

Ne gândim să mergem la CCR, acesta este pasul pe care trebuie să îl facem. Vom avea o decizie pe care o vom luă în coaliție, dar din…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close