Viorica Dăncilă spune că şedinţa de Guvern va avea două părţi, sugerând că preşedintele va sta doar la prima parte

0 116

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că această ședință de Guvern va avea două părți, o primă parte în care se vor discuta teme legate de apărare, politică externă și siguranță națională, în timp ce a doua parte va fi pe temele economice. Premierul a sugerat, astfel, că preşedintele va sta doar la prima parte, care cuprinde domeniile prevăzute de Constituţie, privind participarea şefului statului la şedinţele Executivului.

„Participarea mea la şedinţa de guvern are loc în virtutea atribuţiilor conferite preşedintelui României de Constituţia României. Mai exact, pentru specialişti, este vorba de atribuţiile care se regăsesc în articolele 80, 86 şi 87”, a declarat Klaus Iohannis în debutul şedinţei de guvern.

Potrivit acestuia, prezenţa preşedintelui la şedinţele de guvern nu poate fi nici îngrădită, nici limitată.

Preşedintele a mai spus că, atunci când va participa la şedinţele de Guvern, va prezida aceste reuniuni, răspunderea şi decizia asupra punctelor în discuţie aparţinând Executivului, în speţă premierului Viorica Dăncilă.

„Ca să nu apară interpretări sau aşteptări care nu au suport constituţional vreau să subliniez că atunci când particip la şedinţa de Guvern, prezidez şedinţa de Guvern. Decizia, dar şi răspunderea asupra punctelor în discuţie la şedinţa de Guvern aparţin Guvernului, în speţă doamnei prim-ministru”, a declarat şeful statului în debutul şedinţei de Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, la rândul ei, că şedinţa de Guvern va avea două părţi, una în care se vor discuta domeniile politică externă, apărare şi ordine publică şi cealaltă, în care se vor dezbate proiectele pe temă economică.

Citeşte şi:  Multe, dar scurte! România…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x