Viorica Dăncilă – vizită de lucru la Bruxelles pe 6 şi 7 februarie

0 105

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că pe 6 şi 7 februarie va face o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la o conferinţă pe tema luptei împotriva antisemitismului şi va prezenta, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor, priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

"În perioada 6 -7 februarie mă voi afla la Bruxelles într-o vizită de lucru, unde voi participa la unul dintre primele evenimente organizate de România în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, în cooperare cu Parlamentul European. Este vorba despre conferinţa cu titlul 'Lupta împotriva antisemitismului, o abordare comună pentru o mai bună protejare a comunităţilor evreieşti din Europa – de la politică la acţiune'. De asemenea, cu această ocazie, voi participa şi la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor pentru a prezenta priorităţile Preşedinţiei României la Consiliului UE", a spus Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a salutat faptul că România a obţinut, în această săptămână, trei acorduri provizorii în cadrul mandatului Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

"Toate aceste acorduri provizorii urmează să fie supuse aprobării Parlamentului European şi Consiliului. Primul dosar se referă la pachetul legislativ prin care consumatorii vor fi mai bine protejaţi, iar întreprinderile vor fi mai bine sprijinite dacă vor să se extindă pe piaţa unică europeană. Un alt dosar asupra căruia am făcut progrese este revizuirea directivei privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni la locul de muncă. Cel de-al treilea acord provizoriu se referă la o îmbunătăţire a codului de vize al UE, prin care se urmăreşte facilitarea turismului şi călătoriilor de afaceri", a menţionat premierul. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Irina…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x