Viorica Dăncilă vrea să discute cu Frans Timmermans despre Ordonanţele privind măsurile reparatorii din justiţie. Mesajul PSD, transmis pe reţeaua de socializare

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, la România TV, că va discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans aspecte referitoare la Justiţie, şi la actele normative pe care le pregăteşte guvernul, privind măsurile reparatorii, în cazul condamnărilor efectuate de completurile ilegale. Interesant este că, în aceeaşi seară, PSD a transmis un mesaj asemănător, pe pagina oficială de Facebook, despre Ordonanţa pe care ministrul Tudorel Toader o pregăteşte şi care ar putea intra curând în Guvern. 

„Eu o să explic aceste lucruri, o să vorbesc despre aceste lucruri, pentru că sunt lucruri normale şi cred că a vorbi despre aceste lucruri arată faptul că nu avem nimic de ascuns, arată transparenţă şi că dorim să informăm Bruxelles-ul despre deciziile pe care vrem să le luăm. Deci, în discuţia pe care o să o am mâine cu Frans Timmermans voi aborda şi aceste lucruri”, a declarat Viorica Dăncilă la România Tv.

Întrebată dacă va susţine în faţa oficialilor europeni necesitatea unor acte normative considerate reparatorii, premierul a răspuns: „Categoric da, pentru că nu facem decât să ne încadrăm în ceea ce a spus preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi anume, că în orice stat membru trebuie să fie apărate în egală măsură statul de drept, drepturile cetăţenilor şi lupta anticorupţie. Deci, trebuie să ne referim şi la drepturile cetăţenilor în egală măsură ca şi la celelalte două aspecte”.

Premierul a adăugat că a discutat cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, referitor la respectivele acte normative şi şi-a exprimat convingerea că acestea vor fi finalizate în „cel mai scurt timp”.

„Am discutat cu domnul Tudorel Toader, am discutat…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata