Vodafone negociază preluarea operatorului spaniol MasMovil

0

Cu o tranzacţie evaluată la şase miliarde de euro, grupul britanic de telefonie Vodafone a demarat discuţiile pentru preluarea MasMovil, al patrulea operator de telefonie mobilă din Spania, susţine cotidianul spaniol El Economista care citează surse din apropierea acestui dosar, transmite Reuters.

Astfel, Vodafone, al treilea operator de pe piaţa de telefonie mobilă din Spania, negociază preluarea MasMovil cu cele trei fonduri de investiţii care tocmai au preluat operatorul de telefonie mobilă, susţine aceeaşi publicaţie.

Dar, în urmă cu doar o săptămână, consorţiul Lorca Telecom BidCo, compus din fondurile de investiţii KKR, Cinven şi Providence, a preluat 86,41% din acţiunile MasMovil, o ofertă care evaluează compania la trei miliarde de euro. De asemenea, zilele trecute cele trei fonduri au înaintat o ofertă pentru a prelua şi restul de 13,59% din acţiunile MasMovil.

Aceleaşi surse citate de El Economista susţin că o consolidare a operatorilor de telefonie mobilă din Spania este inevitabilă având în vedere că piaţa s-a aglomerat odată cu intrarea celui de-al cincilea operator la începutul acestui an, prin lansarea mărcii Virgin Telco de către grupul Euskaltel.

Astfel, MasMovil a raportat venituri totale de 1,7 miliarde de euro, 8,9 milioane de utilizatori dintre care 1,5 milioane la serviciile de Internet broadband fix şi 7,4 milioane de utilizatori la serviciile de telefonie mobilă. Pe piaţa de telefonie mobilă din Spania, MasMovil concurează cu Orange, Movistar (Telefonica) şi Vodafone, potrivit rezultatelor anuale publicate în luna februarie.

Aşadar, la data de 30 iunie 2020, Vodafone Group avea peste 300 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi mai mult de 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV. Vodafone Group este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii şi tehnologie din lume, cu operaţiuni mobile şi fixe în 22 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere.

În ceea ce priveşte piaţa din România, veniturile din servicii ale Vodafone au scăzut cu 1,2% în trimestrul încheiat la data de 30 iunie 2020, în timp ce baza de clienţi a atins valoarea de 10,8 milioane.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata