Volkswagen şi societăţile sale mixte din China vor să investească 15 miliarde de euro în vehicule electrice

0

15 miliarde de euro intenţionează să investească Volkswagen AG şi trei societăţi mixte locale, în China, în mobilitatea electrică, în perioada 2020 – 2024, a anunţat Stephan Wollenstein, şeful subsidiarei chineze a VW, transmit Xinhua şi Reuters.

Astfel, datorită investiţiei Volkswagen şi celor trei societăţi mixte pe care le deţine în China cu FAW Group, SAIC Motor şi JAC, producătorul auto german va construi 15 modele diferite de vehicule electrice sau hibrid plug-in până în anul 2025.

Din punct de vedere auto, vehiculele vor fi construite folosindu-se platforma Modular Electric Drive (MEB) a celor de la VW la două fabrici din China,începând din luna  octombrie, iar bateriile pentru vehiculele electrice vor fi furnizate de firmele CATL, Guoxuan şi A123.

În acest contexet, grupul german va construi 40 de staţii de reîncărcare în Beijing, Chengdu şi Shenzhen, şi intenţionează să mai construiască 255 de staţii în 16 oraşe chinezeşti până la finalul lui 2020.

Herbert Diess, directorul general al Volkswagen a anunţat că firma are ca obiectiv livrarea a 26 de milioane de vehicule electrice până în 2029, majoritatea în China.

În prima jumătate a anului 2020, Volkswagen a înregistrat pierderi înainte de taxe de 1,4 miliarde de euro, faţă de un profit înainte de taxe de 9,6 miliarde de euro în primul semestru din 2019. Veniturile au scăzut cu 23%, la 96 miliarde de euro.

Din punct de vedere al portofoliului grupul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata