Volkswagen vrea ca divizia Audi să supervizeze brandul britanic Bentley

0 3

Compania Volkswagen intenţionează să facă din producătorul britanic de maşini de lux Bentley o subsidiară a diviziei sale Audi, în încercarea de a realiza economii de scară în rândul brandurilor sale premium, a anunţat publicaţia germană Automobilwoche, transmite Reuters.

Directorul general al grupului VW, Herbert Diess susţine că Bentley, care acum este supervizată de Oliver Blume, şeful diviziei Porsche a Volkswagen, va face de anul viitor parte din Audi, unde are mai mult potenţial, a informat Automobilwoche, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În contextul auto, mari reduceri de costuri s-ar putea realiza, în urma folosirii tehnologiei Audi pentru noul SUV Bentley, susţin sursele.

În acest sens, Volkswagen, care nu a dorit să comenteze informaţia, analizează viitorul brandurilor sale premium Lamborghini, Bugatti şi Ducati, ca parte a planului mai amplu de a realiza economii de scară, în condiţiile în care investeşte în producerea pe scară largă a vehiculelor electrice.

Luna aceasta, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Volkswagen lucrează la o serie de planuri pentru a face din Lamborghini o divizie mai independentă şi discută de asemenea acorduri pe termen lung, care i-ar permite să listeze mai uşor această divizie la bursă.

Cât priveşte planurile de viitor compania „Volkswagen este în mijlocul unui proces de despărţire de Lamborghini şi vrea să organizeze viitoarele acorduri de aprovizionare şi transfer de tehnologie. Lamborghini, marcă italiană de automobile sportive care în prezent este o divizie a Audi, ar putea fi listată parţial, iar Volkswagen va păstra o participaţie de control”, a declarat una din surse.

Astfel că o altă sursă a susţinut că viitorul mărcilor Bugatti, Lamborghini şi Ducati a fost discutat cu prilejul unei reuniuni a Consiliului de supervizare de la Volkswagen. Tot la această reuniune a fost discutat modul în care ar putea fi electrificate mărcile Lamborghini şi Bugatti prin intermediul unor parteneriate şi investitori.

Anterior, mai mulţi directori de top de la Volkswagen au dezvăluit că grupul german analizează rolul pe care o serie de mărci, precum Lamborghini, Bugatti şi Ducati, le vor avea în ceea ce priveşte viitorul companiei.

În prezent, portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata