Vor fi reverificate instalaţiile electrice ale tuturor troleibuzelor

27

Alexandru-Hazem Kansou,  directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti SA (STB), a dispus duminică reverificarea instalaţiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societăţii, după ce un incendiu a izbucnit în această dimineaţă la un troleibuz din linia 86, a anunţat STB într-un comunicat transmis AGERPRES.

A fost dispusă, de asemenea, şi constituirea unei comisii tehnice de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului.
„Din primele informaţii, rezultă că focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică, iar Kansou a cerut reinstruirea conducătorilor de vehicule în legătură cu procedura de urgenţă ce trebuie aplicată pentru siguranţa călătorilor în astfel de cazuri şi a dispus verificarea parcului de troleibuze, pentru a preîntâmpina, în viitor, apariţia unor astfel de evenimente”, se precizează în comunicat.

Duminică, 7 iunie 2020, în jurul orei 11:00, şoferul troleibuzului din linia 86 a depistat apariţia unui incendiu, în timp ce se deplasa pe Bd. Lascăr Catargiu, pe sensul spre Gara de Nord. În vehicul se aflau doar un călător şi conducătorul troleibuzului, fără ca vreunul dintre aceştia să fie afectaţi. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului şi numai în urma intervenţiei pompierilor a fost lichidat, astfel că, în scurt timp, în jurul orei 12:00, troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice.

Astfel, traficul în zonă nu a fost blocat, cu excepţia liniilor de troleibuz 79 şi 86, din cauza opririi tensiunii în reţea, pentru a permite intervenţia pompierilor.

Troleibuzul Astra Irisbus a fost achiziţionat pentru fosta RATB şi face parte din lotul produs şi livrat între anii 2004-2006.

STB SA dă asigurări că acest caz este unul izolat, iar personalul de bord este instruit să acţioneze operativ în asemenea situaţii, astfel încât viaţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata