Vremea rea face ravagii în țară! Județele cele mai afectate și imagini de la intervențiile pompierilor

Vremea rea face ravagii în aproape toate județele țării. Viscolul, stratul consistent de zăpadă, poleiul și intensificările vântului din cursul nopții nu au înregistrat victime sau situații grave care să pună în pericol cumunitățile.

11 județe au fost afectate din cauza vremii capricioase în ultimele 24 de ore. Caraș-Severin, Brăila, Buzău, Harghita, Ialomița, Iași, Prahova, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea sunt sub atenționarea meteorologilor. 

Vremea și-a intrat în drepturi în România

Mai mulți arbori au fost doborâți din cauza greutății zăpezii sau a vântului puternic, iar derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara carosabilului au fost semnalate ce către ISU. Blocajele și restricțiile rutiere pe anumite sectoare de drum nu au întârziat să apară.

Pompierii au intervenit să deblocheze 27 de autovehicule cu 93 de persoane. S-a mai intervenit și pentru deszăpezirea drumurilor pentru 7 ambulante din județele Ialomița, Iași, Suceava, Neamț și Vrancea, care preluau oameni cu avecțiuni din zonele afectate de zăpezi.

Traficul din România este paralizat

Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, două drumuri naționale sunt închise circulației rutiere (DN 23B între loc. Măicănești și Ciorăști/VB și DN 2N între loc. Bogza – Dumbrava/VN), iar pe două drumuri naționale  sunt impuse restricții de tonaj de 3,5 t (DN 22 Râmnicu Sărat/BZ – Brăila și DN 15D între Piatra Neamț și Roman).

Autoritățile locale sunt încă pe teren pentru a desfășura acțiuni de intervenție în județele Buzău, Iași și vrancea, pentru a debloca autoturismele rămase blocate. În același timp, în Iași au intervenit pompierii în două situații deosebite de preluare a unui copil cu afecțiuni medicale și a unei gravide aflate în travaliu din localitățile Scheia și Mironeasa.

„O situație deosebită s-a înregistrat în județul Harghita, pe DN 12C, în zona localității Lacu…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata