World Vision România lansează un apel pentru strângerea de fonduri necesare achiziţionării de tablete pentru copii nevoiaşi

47

Deşii ar trebui să înceapă luni şcoala online, aproape 3.500 de copii nevoiaşi din zonele roşii, nu au un calculator sau o tabletă, pentru aceasta, Fundaţia World Vision România lansează un apel naţional către companii şi persoane fizice pentru strângerea de fonduri şi achiziţionarea de tablete şi SIM-uri de internet.

„Din 14 septembrie, circa 3.500 de copii care provin din familii fără posibilităţi materiale nu vor putea participa la ore deoarece nu dispun de un calculator sau o tabletă; elevii respectivi învaţă în aproape 200 de unităţi de învăţământ amplasate în 30 de comunităţi aflate în zonele galbene şi roşii, unităţi care vor începe cursurile exclusiv în sistem online. Acest lucru se întâmplă, deşi, încă din luna mai, Ministerul Educaţiei a lansat o licitaţie pentru achiziţia a 250.000 de tablete, însă până în acest moment au fost achiziţionate, conform datelor oficiale, doar 80.000”, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Fundaţia World Vision România.

În acest sens, organizaţia atrage atenţia că numărul copiilor afectaţi va fi cu siguranţă mult mai mare, în condiţiile în care cifrele comunicate de autorităţi se referă doar la elevii din comunităţile aflate acum sub scenariul galben sau roşu.

„Este previzibil ca, în contextul evoluţiei epidemiei de coronavirus, localităţi care acum sunt în scenariul verde să intre în scenarii de funcţionare mai restrictive. Astfel, numărul elevilor privaţi de accesul la educaţie – un drept garantat de Constituţie – ar putea creşte semnificativ, având în vedere că la începutul verii peste 234.000 de copii nu aveau acces la şcoala online. Cei 3.500 de copii care sunt privaţi astăzi de posibilitatea de a participa la ore reprezintă circa 5% din populaţia şcolară din mediul rural. Orice înrăutăţire a situaţiei epidemiologice va conduce, inevitabil, la o catastrofă educaţională fără echivalent în istoria recentă a României. Ca măsură imediată de intervenţie, World Vision România va angaja o parte din Fondul de urgenţă al organizaţiei pentru copiii şi şcolile din mediul rural în scopul achiziţiei de tablete pentru copiii care nu vor putea participa fizic la şcoală, (…) însă aceste resurse nu sunt suficiente pentru a acoperi costul celor 3.500 de tablete. Fundaţia a achiziţionat deja alte 4.000 de tablete pentru copiii din comunităţile în care îşi derulează programele. În aceste condiţii, World Vision face un apel la toţi oamenii care doresc să îi ajute pe copiii nevoiaşi să înveţe – atât companii, cât şi persoane fizice – să se alăture în această iniţiativă de maximă urgenţă”, se mai arată în comunicat.

La nivelul ţării, pentru cei interesaţi, donaţiile se pot face online, pe site-ul Fundaţiei World Vision România (worldvision.ro), precum şi prin SMS la numărul 8864, cu textul SPERANTA (cost 4 euro/lună).

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata