Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului: Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria – iluminate în albastru

0 103

Vineri 20 noiembrie Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria vor fi iluminate în albastru  pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, potrivit unui comunicat al UNICEF transmis AGERPRES.

Tot vineri în albastru va fi iluminat vineri şi Castelul Bran. Iar UNICEF celebrează pe 20 noiembrie Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului la nivel global.

Anul acesta, când se împlinesc 31 de ani de la adoptarea Convenţiei pentru drepturile copilului, pandemia de COVID-19 „a provocat o criză a drepturilor copilului”, se subliniază în comunicat. „Urmările pandemiei sunt imediate şi, dacă nu sunt rezolvate, pot afecta viitorul a milioane de copii”, arată UNICEF.

Astfel, clădiri emblematice şi monumente de pe tot globul – Parlamentul European din Bruxelles, Shanghai Tower din China, Pantheonul în Franţa, Acropole în Atena, Palatul Păcii din Haga, Rashtrapati Bhavan – Reşedinţa Prezidenţială din India, Petra în Iordania, Frida Kahlo House în Mexic, Moscheea Al Noor în Christchurch, Noua Zeelandă, Canalul Panama, Monumentul pentru Renaşterea Africană din Senegal şi podurile de pe Bosfor din Turcia – se colorează în albastru, potrivit sursei citate.

Pe 20 noiembrie, arată UNICEF, în întreaga lume copiii vor „prelua” roluri cu mare vizibilitate în mass-media, politică, afaceri, sport şi divertisment, de obicei deţinute de adulţi, pentru a atrage atenţia asupra problemelor care contează pentru ei.

Din punct de vedere educaţional şi în contextul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, UNICEF invită cadrele didactice şi elevii din România să se alăture iniţiativei globale „Cea mai mare lecţie din lume” (World Largest Lesson). Până pe 29 noiembrie, cu ajutorul materialelor oferite de UNICEF, învăţătorii şi profesorii vor ţine o oră de educaţie despre acţiunile care pot fi întreprinse împotriva schimbărilor climatice, se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata