CEO-ul TikTok le va spune legislatorilor aplicației „nu a partajat niciodată” date cu China

De Jurnalul Național Companii Externe Lifestyle 164 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
În ziua de joi 23-03-2023, Shou Zi Chew va depune mărturie că aplicația nu este un „agent al Chinei sau al oricărei alte țări” pe fondul reclamațiilor privind riscurile de securitate națională.

CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, le va spune legiuitorilor Statelor Unite că aplicația video deținută de China nu va împărtăși niciodată datele utilizatorilor cu Beijingul, pe fondul unui impuls tot mai mare din SUA de a interzice definitiv platforma.

Chew va vorbi joi în fața Comitetului pentru Energie și Comerț al Camerei Reprezentanților SUA, unde este de așteptat să fie interogat cu privire la afirmațiile că aplicația ar putea fi manipulată de Partidul Comunist Chinez.

Compania a confirmat săptămâna trecută informații potrivit cărora Casa Albă a cerut TikTok să renunțe la legăturile cu proprietarii săi chinezi sau să fie interzisă.

„TikTok nu a distribuit niciodată, sau a primit o solicitare de a partaja, datele utilizatorilor din SUA cu guvernul chinez. Nici TikTok nu ar onora o astfel de cerere dacă ar fi făcută vreodată una”, va depune mărturie joi Chew, potrivit mărturiei scrise postate marți de comisia Camerei.

Chew a adăugat că compania-mamă a lui TikTok, ByteDance, nu este deținută sau controlată de guvernul chinez sau de orice altă entitate de stat.

„Permiteți-mi să spun acest lucru fără echivoc: ByteDance nu este un agent al Chinei sau al oricărei alte țări”, va spune Chew.

Criticii TikTok, inclusiv legislatorii americani, spun că aplicația prezintă un risc pentru confidențialitatea americanilor și securitatea națională a SUA.

TikTok a declarat că a cheltuit peste 1,5 miliarde de dolari pentru o inițiativă de a proteja datele utilizatorilor din SUA, cunoscută sub numele de „Proiect Texas”.

Beijingul a acuzat Washingtonul că „împrăștie dezinformarea” și „suprima” aplicația.

Într-o postare TikTok de marți, Chew a spus că peste 150 de milioane de oameni din SUA folosesc acum TikTok în fiecare lună, față de 100 de milioane în 2020.

„Aproape jumătate din SUA vin la TikTok pentru a se conecta, pentru a crea, pentru a împărtăși, pentru a învăța sau doar pentru a se distra”, a spus Chew.

Chew le-a cerut, de asemenea, utilizatorilor aplicației „să-mi informeze în comentarii ce doriți să știe aleșii voștri despre ceea ce vă place la TikTok”.

„Unii politicieni au început să vorbească despre interzicerea TikTok. Acum, acest lucru ar putea lua TikTok departe de toți cei 100 și 50 de milioane dintre voi”, a spus Chew.

Sursa – www.aljazeera.com