Cum să economisești bani când cumperi mâncare?

De Jurnalul Național Actuale Familie și relații 247 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Cum să economisești bani când cumperi mâncare? Aceasta este o preocupare majoră pentru multe gospodării. Există câteva sfaturi și trucuri pe care să le pui în aplicare pentru a reduce cheltuielile săptămânale la supermarket.

Trucurile care te ajută la supermarket

Planificarea meselor pentru săptămâna viitoare (sau, cel puțin, pentru câteva zile) poate aduce beneficii semnificative.

Nu numai că îți permite să folosești alimente pe care le ai deja, dar îți permite și să planifici în jurul anumitor ingrediente, în loc să cumperi mâncare de care nu ai nevoie și care altfel ar fi risipită.

Fă-ți o listă de cumpărături

După ce ți-ai planificat mesele, fă o listă de cumpărături. Să ai o listă te ajută să rămâi pe drumul cel bun, reducând tentația de a cumpăra lucruri pe care nu le vei folosi în cele din urmă.

De asemenea, te poate salva de la a face un al doilea drum la supermarket atunci când îți dai seama că ai uitat un ingredient cheie.

Cumpără din mai multe locuri

Dacă obișnuiești să mergi mereu în același supermarket săptămână de săptămână, încearcă să schimbi lucrurile. Măcelăriile cu reduceri și magazinele specializate au adesea prețuri excelente la diverse produse.

Fă-ți aprovizionarea. Dacă ceva e la reducere, cumpără cantități mai mari din orice are o dată de expirare lungă sau este neperisabil cum ar fi alimente conservate, făină, zahăr, ulei de măsline, produse de curățare pentru casă sau hârtie igienică), astfel încât să nu trebuiască să plătești preț întreg la următoarea tură de cumpărături.

În ceea ce privește produsele proaspete, multe supermarketuri reduc prețul produselor aflate în apropierea datei limită de expirare.

Deci, dacă vezi carne de pui sau bucăți de carne de vita la un preț redus, cumpără și congelează pentru a le folosi mai târziu la un preț redus. De asemenea, îți poți planifica mesele pe baza a ceea ce găsești la reducere. Dacă vezi o bucată mare de carne care expiră în două zile, cumpăr-o și stabilește-ți următoarele prânzuri pe baza acelei bucăți de carne.

 

Același lucru se aplică și la pâine și legume

Dacă faci cumpărături seara, adesea poți găsi oferte excelente la produsele proaspăt coapte care nu pot fi revândute a doua zi. De la pâine, covrigi, chifle și multe altele. Le poți congela și le poți reîncălzit în cuptor, fiind perfecte pentru servit, calde și pufoase.

Când ai de hrănit o familie întreagă, să cumperi mâncare poate deveni rapid extrem de costisitor și vei vedea că mare parte a bugetului se duce la cumpărături.

Un mod ușor de a contracara acest lucru este să cumperi en-gros, să porționezi și să congelezi. Dacă faci asta des pentru pregătirea meselor, un aparat de vid poate fi, de asemenea, o investiție valoroasă. În plus față de ajutorul pentru menținerea alimentelor congelate proaspete mai mult timp, vidarea ajută și la prevenirea degradării mâncării în congelator, așa zisele arsuri de congelator care pot afecta gustul și textura alimentelor.

 

Este mai ieftin să gătești în cantități mari și să folosești resturile pentru prânzuri, să congelezi sau să le folosești ca bază pentru o altă masă.

Gătește în cantități mari ca să congelezi mese

Gătitul de la zero și în cantități mai mari economisește timp și bani, mai ales că dacă pui mese suplimentare în congelator pentru acele zile aglomerate, lucru care înseamnă că vei fi mai puțin tentat să comanzi mâncare când nu mai este nimic în frigider.

Cumpără produse întregi

Ar putea fi tentant să cumperi ciuperci pre-tăiate, piept de pui fără piele și os sau bucățele de fructe deja tăiate, dar să știi că plătești mult mai mult doar pentru ceva ce poți face acasă super rapid.

Este aproape întotdeauna mai ieftin, de exemplu, să cumperi ardei roșii, verzi și galbeni separat, în loc să cumperi un pachet de trei, ambalat în plastic, care include câte unul din fiecare.

Uită-te în josul și susul rafturilor

Similar, doar pentru că o marcă mai scumpă de ulei de măsline este la reducere, nu înseamnă că e mai ieftin. Verifică prețul pe litru pentru a vedea cât plătești, de fapt.

Uită-te și în partea de sus și cea de jos a rafturilor, deoarece adesea, articolele mai ieftine se află în afara razei tale vizuale, acesta fiind un truc de marketing bine cunoscut.

 Fă-ți propriile gustări

În loc să cumperi, coace-ți propriile gustări. Majoritatea rețetelor de prăjiturele simple sau chec sunt super ușoare și reprezintă o modalitate excelentă de a folosi orice mai rămâne în frigider – fructe, iaurt, smântână, morcovi, brânză etc. Poți face checuri sărate, tarte cu legume din resturi care stau să se strice sau poți folosi fructele prea coapte pentru brioșe.

Sursa – playtech.ro