Echipamente refurbished: soluția eco-friendly pentru business-urile din România

De Continut Sponsorizat Publicitate Tech 55 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
Conceptul de sustenabilitate a devenit o prioritate la nivel mondial. Anual, se produc cantități semnificative de deșeuri. Peste 60 de miliarde provin doar de la echipamentele electrice scoase din uz, dar numai 13,8 miliarde kg sunt colectate și reciclate corespunzător. Impactul asupra mediului înconjurător se poate traduce prin: creșterea nivelului de poluare, dezvoltarea afecțiunilor de sănătate și epuizarea resurselor naturale. Marile companii au propus deja soluția – adoptarea unui sistem inteligent de management al deșeurilor electrice și electronice. Cum anume?

 

Pe lista celor mai întâlnite deșeuri produse se numără calculatoarele și telefoanele mobile. Schimbarea pe care o poți iniția la nivelul afacerii tale este de a adopta laptopuri refurbished. Este prima și cea mai importantă alegere, cu impact direct asupra naturii, dar și asupra reputației organizaționale. Cum o poți implementa, dar și ce avantaje oferă pe termen lung poți descoperi în rândurile de mai jos.

 

 

 

Importanța adoptării practicilor eco-friendly în afaceri și impactul lor asupra mediului înconjurător

 

Aproximativ 5 miliarde de kg din totalul generat sunt reprezentate de echipamente IT și telecomunicații. Este o statistică îngrijorătoare, mai ales că echipamentele de mici dimensiuni înregistrează cea mai scăzută rată de reciclare la nivel global și anume 12%. În cazul companiilor, dispozitivele sfârșesc prin a fi aruncate pur și simplu la groapa de gunoi. Infrastructura IT trebuie refăcută periodic pentru a-i menține nivelul de performanță, dar adoptarea unor practici eco-friendly este mai mult decât necesară. Avantajele pe care le oferă sunt numeroase:

 

  • Consumatorii și partenerii de afaceri sunt tot mai atrași de companiile care se angajează în protejarea mediului. Așadar, vei deveni rapid un model demn de urmat, iar colaborările nu vor întârzia să apară.
  • Integrarea ideilor sustenabile poate duce la reducerea costurilor de întreținere, dar și a cheltuielilor neprevăzute. În general, laptopurile recondiționate au termen de garanție și pot fi oferite prin leasing, ceea ce înseamnă mai puține resurse consumate.
  • Adoptarea practicilor eco-friendly demonstrează angajamentul companiei față de responsabilitatea socială și de bunăstarea comunității. Interesul arătat pentru binele societății va deveni un atuu de lungă durată și va spori gradul de performanță.

 

 

 

Cum contribuie echipamentele refurbished la reducerea deșeurilor electronice și la conservarea resurselor naturale

 

Echipamentele electronice vechi, cum ar fi laptopurile, telefoanele mobile și tabletele, sunt adesea aruncate la gunoi sau incinerate. Substanțele chimice periculoase pot contamina mediul și au repercusiuni directe asupra sănătății umane. O soluție foarte bună în asemenea cazuri este achiziția de calculatoare refurbished. Investiția nu te va ajuta doar să economisești bani, ci devine o strategie adecvată de conservare a resurselor naturale. Iată de ce:

 

  • Înainte de a fi puse în vânzare, echipamentele refurbished sunt supuse unui proces amplu de testare și recondiționare. Sunt practic aduse la o stare perfectă de funcționare, ceea ce extinde inevitabil durata de viață și implicit riscul de a fi aruncate în locuri nepermise.
  • Achiziționarea unui laptop refurbished înseamnă că nu este nevoie să se producă un model nou. Nu se vor mai derula activități de extragere a resurselor naturale. De asemenea, consumul de energie și nivelul de deșeuri electrice nu vor mai înregistra valori atât de ridicate.
  • Implementarea dispozitivelor recondiționate la nivelul businessului promovează principiul economiei circulare. Conceptul presupune reutilizarea, recuperarea și reciclarea resurselor, ceea ce vine cu multe beneficii atât asupra mediului, cât și a nivelului de productivitate. Angajații tăi au nevoie de suport tehnic adecvat pentru a da randamentul așteptat.
Freepik.com

 

Strategii de economisire a banilor prin achiziționarea echipamentelor refurbished pentru afaceri mici și întreprinderi.

 

Ideea de a investi în calculatoare refurbished nu se potrivește doar afacerilor mici, ci și multinaționalelor cu sute de angajați. Totuși, achiziția nu e suficientă, ar trebui să-ți trasezi și un plan de economisire a bugetului pentru a putea lua cele mai bune decizii. Iată doar câteva idei care te vor ajuta în eforturile de protejare a naturii:

 

  • Analizează cu atenție nevoile companiei de echipamente IT și determină specificațiile necesare din punct de vedere al performanței, memoriei, capacității de stocare, etc. Evaluează și fluxul operațional, dar și cerințele angajaților.
  • Caută online și compară prețurile de la mai mulți furnizori de workstation refurbished. Citește recenzii și cere părerea clienților care au achiziționat deja produsele pe care le cauți. Asigură-te că furnizorul oferă garanție extinsă.
  • Pe lângă laptopuri și computere desktop, ia în considerare achiziționarea de echipamente refurbished precum imprimante, scanere, telefoane mobile, tablete și servere. Pentru a bifa obiectivele pe termen lung ale companiei, trebuie să-ți extinzi viziunea.

 

Alegerea unor laptopuri refurbished este în mod clar una dintre cele mai profitabile investiții pe care le poți face pentru compania ta. Este atât o strategie de reducere a cheltuielilor, cât și o modalitate excelentă de protejare a naturii. Contribuie, așadar, la crearea unui viitor mai sigur pentru generațiile următoare, dar și la îmbunătățirea reputației și a competitivității.

 

Fă investiții eco-friendly și bucură-te de rezultate pe măsura eforturilor depuse!