Este corect este să te descalți sau nu când intri în casă?

4 min citire

Inrolare trafic.ro
Te-ai întrebat vreodată dacă este corect să te descalți atunci când intri în casă? Unii au tendința de a da jos încălțările imediat ce ajung în locuință, în timp ce alții le poartă chiar și înăuntru. Experții au, însă, o explicație pentru acest obicei și dezvăluie cum este corect, de fapt, să procedăm.

Ar trebui sau nu să ne descălțăm la ușă

Dacă să purtați sau nu pantofi în interior a fost întotdeauna o dezbatere fierbinte. Unora le place să poarte pantofi în casele lor pentru confort și comoditate, în timp ce alții aleg să-i scoată imediat din diferite motive personale, printre care și igiena.

Nu este un secret pentru nimeni că purtarea pantofilor cu care ai fost afară îți pot umple casa de murdărie și noroi. Expertul unei firme de curățenie spune că există o diferență notabilă în ceea ce privește curățenia între casele care au reguli privind încălțămintea și cele care nu au.

În precizările sale, „Este un pas simplu, care poate avea efecte profunde asupra bunăstării generale a gospodăriilor, după cum reiese din diferențele tangibile ale nivelurilor de curățenie pe care echipa mea și cu mine le-am observat în locuințe care urmează această practică în comparație cu cele care nu o fac. ”, spune specialista.

Scoaterea încălțămintei înainte de a intra în casă este o practică care poate avea multiple beneficii, atât în ceea ce privește menținerea curățeniei, cât și protecția suprafețelor interioare fragile, precum lemnul tare, laminatul sau covoarele.

De ce să ne descălțăm când intrăm în casă?

Pantofii de stradă au murdărie vizibilă, precum noroi sau resturi de pe trotuare, dar și tot felul de bacterii și alergeni. În special în mediile urbane, trotuarele sunt adesea expuse la diverse tipuri de murdărie, inclusiv fecale de animale, salivă și alte deșeuri.

Este evident că intrarea acestor substanțe în interiorul casei poate reprezenta un impact negativ asupra igienei și curățeniei locuinței. Scoaterea pantofilor înainte de a intra într-o casă reduce semnificativ răspândirea murdăriei și a germenilor din mediile exterioare, creând un spațiu de locuit mai curat și igienic.

Camerele de joacă și dormitoarele, în special cele amenajate cu podele din mochetă, reprezintă medii în care chiar trebuie păstrată curățenia. Cei mici au tendința de băga totul în gură, deci mai bine prevenim astfel de evenimente.

O podea mai curată nu înseamnă doar eliminarea riscului de a înghiți obiecte nedorite, ci și reducerea necesității utilizării agenților de curățare agresivi și a soluțiilor chimice. Dacă ai o casă curată, cu siguranță nu va fi nevoie să insiști atât de tare asupra pardoselilor.

Un alt motiv important pentru a evita încălțămintea în casă este faptul că talpa lor netedă este adecvată pentru suprafețele moi, cum ar fi mocheta sau covoarele. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare și tipul de pardoseală din casă. În cazul în care podelele sunt din gresie sau lemn cerat, încălțămintea de exterior poate prezenta un risc mare de alunecare.

Sursa – playtech.ro