Există un obiect la frigider pe care trebuie neapărat să îl cureți pentru a reduce consumul de energie

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 207 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Știai că, dacă ai grijă să cureți un obiect de la frigider, poți să reduci consumul de energie pe care îl face aparatul electrocasnic? Nu numai că frigiderul va funcționa mai bine datorită faptului că va fi igienizat, ci și costul de pe facturile la energie va fi mai mic.

Cum trebuie spălat frigiderul?

Frigiderul este unul dintre aparatele electrocasnice de bază din bucătărie, însă deseori este ignorat când vine vorba despre curățenie și igienizare. Multe gospodine obișnuiesc să uite mâncare în el, să lase scurgeri în sertare până se cristalizează, petrecând apoi mult timp pentru a-l spăla.

Aparatul electrocasnic în cauză trebuie neapărat curățat periodic atât la exterior, cât și la interior. Indiferent dacă aplici o soluție standard sau prepari tu propria ta soluție, nu uita de rafturile și interioarele sertarurilor.

 

Cât de des se curăță frigiderul?

În general, frigiderul trebuie curățat în fiecare lună sau o dată la două săptămâni, în funcție de caz. Se scoate mâncarea, se face curățenie printre alimente, se șterg resturile, se spală totul, se clătește și se șterge cu un prosop curat. Există însă două obiecte ce pot fi igienizate mai rar.

Din păcate, chiar dacă tava de scurgere și bobinele frigiderului pot fi curățate mai rar, recomandat fiind o dată la trei luni, multe gospodine nici nu le iau în calcul. Scoate grătarul din partea inferioară a frigiderului și curăță-l de apa stătută sau de mucegai. Usucă tava și pune-l înapoi la loc.

Obiectul care reduce consumul de energie, dacă este curățat de praf și mizerie

Bobinele frigiderului sunt, așa cum mai spus, des ignorate de gospodine. Pentru a le curăța, este necesar să scoți frigiderul din priză, să îl îndepărtezi ușor și cu grijă de perete pentru a ajunge la modelele cu serpentine de la spatele aparatului electrocasnic.

Unele modele încorporate pot avea bobine situate în spatele unui orificiu de ventilație în partea de sus, de jos sau din spate a frigiderului. Unele au chiar orificii de ventilație înșurubate peste bobine. La aceste modele, va trebui să utilizezi un accesoriu lung și îngust pentru a le curăța.

 

Cât de des trebuie să cureți bobinele?

De obicei, bobinele frigiderului sunt accesibile oricărei gospodine, putând fi curățate cu ușurință. Ia aspiratorul și trage tot praful de pe ele până sunt curate. Multe persoane nu știu, însă bobinele prăfuite sau pline de mizerie determină frigiderul să funcționeze mai mult decât ar trebui.

Dacă menții bobinele frigiderului curate și le igienizezi o dată la trei luni, vei reuși să scazi consumul de energie al aparatului electrocasnic și, implicit, costul facturilor la acest serviciu va fi mai mic. Cei care au pus în aplicare această metodă spun că au economisit bani la modul real. Încearcă-l și tu!

Sursa – playtech.ro